AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιαν 2018

Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής ζητά το ΕΚΣ


Ένα γιγαντοπανό ανήρτησαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου (ΕΚΣ) στο κτίριο του "Ξενία" στην παραλιακή της πόλεως Σάμου. Το ΕΚΣ και τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Παρασκευής (12/1) και στη συγκέντρωση στις 10πμ στα γραφεία του ΕΚΣ στο Βαθύ. Εκεί θα βρίσκεται και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.). Τρίωρη στάση προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Σάμου.

Πιο αναλυτικά, με συνθήματα "στον γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην εργοδοσία", "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", με συλλαλητήρια σε Βαθύ-Καρλόβασι, συσκέψεις μελών των σωματείων, εξορμήσεις και ομιλίες σε μεγάλους χώρους δουλειάς (Αεροδρόμιο, ΔΕΗ, ΕΟΣΣ, τράπεζες, χονδρεμπορικά, σούπερ-μάρκετ κλπ) συνεχίζεται καθημερινά η δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων.





Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΕΣ, "χαρακτηριστικό συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα απ' όλους τους εργαζόμενους είναι η οργή για την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά προχώρησε κάνοντας τη βρώμικη δουλειά υπέρ του κεφαλαίου που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βάζοντας χέρι ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας και στα σπίτια του λαού".

Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας, από 10.00-13.00, εξήγγειλε για την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας, προκειμένου οι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.