AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαρ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Έκτοι οι SaMianS στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Φωτογραφία: Μάκης Ευαγγέλου

Την έκτη θέση, σε σύνολο 75 ομάδων Γυμνασίου, κατέλαβαν οι "SaMianS", η μία από τις δύο ομάδες του 2ου Γυμνασίου Σάμου, που διαγωνίστηκαν την Κυριακή στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γαλατσίου, στην Αθήνα! 

Στην τελική φάση των 24 καλύτερων ομάδων Γυμνασίου πέρασαν και οι "Μαρλάδες", η άλλη ομάδα του ίδιου σχολείου, που κατέλαβε την τιμητική 19η θέση.
 
Οι δύο αυτές ομάδες, που συνοδεύονταν από τον καθηγητή-προπονητή τους Βασίλη Μπαρέκο, κλήθηκαν να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα "Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)".
 
Αλλά και στις μικρότερες ηλικίες, η ομάδα "Ταξιδευτές" από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου Σάμου, με προπονητή τον Αντώνη Παναγιώτου, συμμετείχε στο θέμα "Εποικισμός του Άρη" (φωτογραφίες: Δ. Σεβαστάκης).
 


 Δείτε και άλλα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον τελικό του διαγωνισμού!
 

 
 
 

 
Ο καθηγητής-προπονητής των ομάδων του 2ου Γυμνασίου Σάμου, Βασίλης Μπαρέκος

 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Προσελκύει περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού του Μαρτίου.
 
Φέτος συμμετείχαν 265 ομάδες, 1.230 μαθητές και 265 προπονητές.
 
Θερμά συγχαρητήρια από τo My Samos Blog στα παιδιά από τη Σάμο!
 
Φωτογραφίες: Βασίλης Μπαρέκος, Μάκης Ευαγγέλου