AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουλ 2018

Παρουσίαση εργασίας ξένων φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 3/7


Φωτογραφία της ομάδας των φοιτητών από την επίσκεψή τους στο Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος"
 
Ολοκληρώνεται την Τρίτη 3 Ιουλίου η εργασία των ξένων φοιτητών του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Masters in Environmental Policy and Management (MESPOM) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου στη Μυτιλήνη. Τα αποτελέσματά της, με θέμα "Βιώσιμος τουρισμός στη Σάμο", θα παρουσιαστούν στο Καρλόβασι, στο δημοτικό κατάστημα στις 6μμ.
 
Οι 25 φοιτητές του προγράμματος, από 20 κράτη όλου του κόσμου (χώρες όπως Ιράν, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Μεξικό, Ιταλία, Περού, Ολλανδία, Καναδάς, Καζακστάν, Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία κλπ), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σάμο και να έρθουν σε επαφή με φορείς, επιχειρηματίες, κατοίκους και τουρίστες, προκειμένου να συγκεντρώσουν δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την εργασία του μαθήματος, που αφορά στην αποτύπωση της κατάστασης και την επεξεργασία προτάσεων.

 
Στο πλαίσιο αυτό έγινε και εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο και τους φορείς. Ξεκίνησε με ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣΣ, ακολούθησε συνάντηση στην αντιπεριφέρεια με τους αντιπεριφερειάρχες Ν. Κατρακάζο και Γ. Κυριαζή και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στον δήμο με τον δήμαρχο Μ. Αγγελόπουλο, καθώς και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ "Αρχιπέλαγος".
 
Τις επόμενες μέρες οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Κυριαζή, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δ. Κασμιρλή, της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Στεφανή και τον αντιδήμαρχο Καρλοβάσου Τ. Καλατζή. 
 
Μέσω του καθηγητή τους Γιάννη Σπιλάνη, οι φοιτητές ευχαριστούν όλες και όλους, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, κατοίκους και γενικά όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ακαδημαϊκή εργασία.

 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, την Πολιτική και τη Διαχείριση (MESPOM) οργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων σημαντικών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στην περιβαλλοντική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση: του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) (Ουγγαρία), του Πανεπιστημίου του Lund (Σουηδία) και του Πανεπιστημίου του Manchester (Μεγ. Βρετανία). Το MESPOM λειτουργεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Erasmus Mundus", από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com