AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιουλ 2018

Κατρακάζος σε ΥΕΝ: Να μην περικοπεί η ζωτική σύνδεση Σάμου-Δωδεκανήσων

Φωτογραφία: Μανώλης Marg

Να μην καταργηθεί, αλλά να προκηρυχθεί και για το 2019 από το υπουργείο Ναυτιλίας η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) της "Dodekanisos Seaways" τα νησιά του Νομού Σάμου με τα Δωδεκάνησα ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. 

Πιο αναλυτικά, σε σχετική επιστολή του προς τον κ. Κουρουμπλή ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου αναφέρει: 

"Κύριε Υπουργέ,

με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην προκήρυξη από το Υπουργείο σας μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 ΔΕΝ περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητάς μας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα.

Μια σύνδεση «οξυγόνο» για τα νησιά μας, που για πολλά χρόνια εκτελείται, με τεράστια συμβολή στον τουρισμό, αλλά και τη ζωή και οικονομική δραστηριότητα, μια γραμμή που αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο.

Γνωρίζετε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και επιχειρούμε στα νησιά μας, γνωρίζετε επίσης τα επιπλέον προβλήματα που χωρίς να το επιλέξουμε έχουμε φορτωθεί. Περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη στήριξή σας -όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας- με επιπλέον γραμμές και συχνότητες και όχι φυσικά με την περικοπή ζωτικών συνδέσεων.

Σας καλούμε λοιπόν για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής με περισσότερες συχνότητες και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει την κατάργησή της.

Να είστε σίγουροι ότι η περίπτωση κατάργησης της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας" αναφέρει ο Νίκος Κατρακάζος.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com