AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιουλ 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Ν. Μαριάς στην Ευρωβουλή: Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των Μυτιληνιών


Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος", Νότης Μαριάς,  μετέφερε τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την έντονη ανησυχία των κατοίκων νησιών του Αιγαίου για το μεταναστευτικό, αναφέροντας μάλιστα τη στήριξή του στη λαϊκή συνέλευση της 4ης Ιουλίου στους Μυτιληνιούς Σάμου με θέμα την πιθανολογούμενη δημιουργία hotspot στο χωριό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς είπε τα παρακάτω: "Σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, η Κως έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ανέρχονται σε 17.293. Ταυτόχρονα τουλάχιστον 40.000 βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα και αντί να έχουμε τη λειτουργία της διαδικασίας μετεγκατάστασης, η Γερμανία έχει πάρει μόνο το 1/3 όσων όφειλε να αναλάβει με τη διαδικασία μετεγκατάστασης". 

Και σαν να μη έφτανε αυτό, δεν αλλάζει το Δουβλίνο 3 και ταυτόχρονα η κυρία Μέρκελ με υπογραφή Τσίπρα αποφασίζει να στείλει με βάση διμερή συμφωνία αρκετούς πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα. Είναι μια διαδικασία απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σάμου στο χωριό Μυτιληνιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση".  

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:



Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com