AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2019

BINTEO: Νέα πορεία Αφρικανών μεταναστών στην πόλη της Σάμου!

Φωτογραφία του Μανώλη Marg

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη στην πόλη της Σάμου Αφρικανοί μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Εν τω μεταξύ ανακοίνωση με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε δύο βίντεο από τη δεύτερη πορεία των Αφρικανών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε δρόμους της πόλης της Σάμου:

Βίντεο Αφρικανού μετανάστη:


Βίντεο του Ηλία Γιαννουλόπουλου:



Δείτε επίσης βίντεο Αφρικανού μετανάστη από την πορεία της Δευτέρας!

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, "για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εκατοντάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ειρηνικά για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν στο αποκαλούμενο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» στη Σάμο.  Στο κολαστήριο της Σάμου.

3.700 άνθρωποι ζουν σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 650. Χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς γιατρούς και αξιοπρέπεια. Είναι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από την κυβερνητική πολιτική. Οι υποσχέσεις του ΥΜΕΠΟ για αποσυμφόρηση ήταν απλώς ψέματα.  Αυτό που συμβαίνει είναι κυβερνητική επιλογή.

Όσοι σιωπούν μοιράζονται την ευθύνη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του οι πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών δεν έχουν δικαιώματα. Η τοπική κοινωνία καλείται να δείξει αλληλεγγύη. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση τους καλεί να μοιραστούν με τους πρόσφυγες την αθλιότητα των πολιτικών της. Για όσο αντέξουν.

Αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν για να καταγγείλουν εκ των υστέρων "ακροδεξιούς και φασίστες".

Ντροπή!" αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com