AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2019

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι γονείς των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου


Διαβεβαιώσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου ζητούν οι γονείς των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μετά την πρόκληση ρηγμάτων σε περιοχή δίπλα στο σχολικό κτίριο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών ενώ τα σχολεία από την Τρίτη άνοιξαν χωρίς όμως να λειτουργήσουν αφού δεν υπήρχαν μαθητές.

Εξάλλου το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο τελεί υπό κατάληψη με απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Μετά από αίτημα των γονέων και κηδεμόνων υπήρξε την Τετάρτη το πρωί συνάντηση με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γιάννη Καραγιαννίδη , τις μηχανικούς Γιοβάνη και Τούντα αλλά και τον γεωλόγο του Δήμου κ. Κοντορούδα για να συζητηθεί το θέμα.

Οι γονείς ζήτησαν επίσημο έγγραφο και όχι υπηρεσιακό σημείωμα που θα υπογράφεται από τον Δήμαρχο , και θα εγγυάται για την ασφάλεια των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Οι υπεύθυνοι μηχανικοί εξήγησαν ότι παρακολουθούν 2 και 3 φορές την ημέρα το φαινόμενο και δεν εμπνέει καμία ανησυχία καθώς δεν είναι σε εξέλιξη ενώ ο γεωλόγος τόνισε ότι δεν υπάρχει γεωλογικό φαινόμενο. Ήδη έχουν εκκενωθεί οι δύο αίθουσες που γειτνιάζουν με το συγκεκριμένο σημείο που υπάρχουν τα ρήγματα .

Την Πέμπτη τελικά το ΕΠΑΛ παρέμεινε κλειστό λόγω κατάληψης ενώ το ΓΕΛ λειτούργησε κανονικά.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com