AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιαν 2019

Πολύχρωμο σκηνικό στο νυχτερινό ουρανό της Σάμου!

Φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου από το Meteographer

Μοναδικά χρώματα στον ουρανό της Σάμου σχημάτισε ο συνδυασμός των κεραυνών με τη σκόνη που μετέφεραν οι νοτιάδες στο νησί!

Ο Μανώλης Θράβαλος τράβηξε την παραπάνω φωτογραφία στην πόλη της Σάμου, την οποία σχολιάζει ως εξής:

"Η πόλη της Σάμου κατά τη διάρκεια της αποψινής καταιγίδας. Ο βασιλιάς της σκόνης «Φοίβος» έκανε αισθητή την παρουσία του και για δύο ολόκληρες ώρες δημιούργησε ένα σκηνικό Αποκάλυψης, που όμοιό του έχω χρόνια να δω. 

Αλλεπάλληλοι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ η μεγάλη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα χρωμάτιζε σε αποχρώσεις Σαχάρας τις συνεχείς λάμψεις"!

Στην παρακάτω φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου βλέπετε το Πυθαγόρειο την ώρα που ένας κεραυνός από το μέτωπο που πλησίαζε, φώτισε τη θάλασσα, αποκαλύπτοντας την ταραχή που επικρατούσε:


Ο Μανώλης Θράβαλος προσθέτει: "Το πρωί δυστυχώς, βρήκε πολλές περιοχές του Πυθαγορείου και του γειτονικού Ηραίου, να μετρούν τις πληγές τους, καθώς τα κύματα μπήκαν ορμητικά μέσα στους οικισμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιανουάριος συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ πολλών χρόνων όσον αφορά τις βροχοπτώσεις τόσο στη Σάμο, όσο και αλλού. Ενδεικτικά, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Καρλόβασι έχει μετρήσει σχεδόν 370mm βροχής, πάνω δηλαδή από τη μισή τιμή που κατέγραψε ολόκληρο το 2018".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com