AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2019

Ο Μητροπολίτης Σάμου για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία


Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, εκφράζοντας την θλίψη του "για τα όσα ανακριβή, αναληθή και ανιστόρητα ακούσθηκαν σε πρωινή εκπομπή σαμιακού ραδιοφωνικού σταθμού, σχετικώς με την επιχειρούμενη κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών και εν όψει του Μεγάλου εθνεγερτηρίου συλλαλητηρίου στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019", τόνισε:

"Η ελευθερία, την οποία επεβράβευσε ο Θεός στο Έθνος μας, μέσα από τους, ανά τους αιώνες, υπέρ πίστεως και πατρίδος αγώνες των Πατέρων μας, επιβάλλουν σε όλους εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες απογόνους τους, να μην υποστείλουμε την σημαία του καθήκοντος, του χρέους και της θυσίας έναντι της Ελληνικής μας Πατρίδος και δη έναντι της Ελληνικής μας Μακεδονίας. 

Συντασσόμαστε πλήρως και απολύτως με το εθνεγερτήριο και πατριωτικό κείμενο των 22 Αδελφών Μητροπολιτών, που ποιμαίνουν τον ευσεβή ελληνικό Λαό της Μακεδονίας μας και συν Θεώ κι Εμείς θα δώσουμε το παρόν από τα ακριτικά μας Νησιά, διαμαρτυρόμενοι με αγνό και άδολο πατριωτισμό, για την επιχειρούμενη αλλοίωση του ονόματος και της ιστορίας της κατά πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, μέσα από την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών. 

Η ειρηνική διαμαρτυρία μας υπερβαίνει κάθε ιδεολογία, ιδεοληψία, ή κομματικό προσανατολισμό, αφορά μόνο και μόνο στα εθνικά μας δίκαια και ανυπερθέτως αποτελεί εθνικό χρέος, πατριωτικό καθήκον και εποφειλομένη τιμή προς όλους εκείνους, που θυσιάστηκαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους για την απελευθέρωση της Ελληνικής μας Μακεδονίας.

Αγαπάμε την Πατρίδα μας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις θυσίες των Πατέρων μας, ενθυμούμενοι με ενάργεια τα λόγια του εθνικού μας Ποιητή Κωστή Παλαμά: «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες, ο,τι είστε, μην ξεχνάτε! Δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, Όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com