AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2019

Μαζικές αφίξεις μεταναστών και πάλι στη Σάμο!

Φωτογραφία αρχείου

Περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν μέσα σε μία μέρα στη Σάμο με βάρκες από τα μικρασιατικά παράλια!

Στο πρώτο από δύο περιστατικά, το πρωί της Πέμπτης, σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018” εντόπισε και διέσωσε 53 αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος Σάμου

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. 

Στο δεύτερο περιστατικό, το βράδυ της Πέμπτης, σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”, εντόπισε και διέσωσε 65 αλλοδαπούς.

Το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβάσου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com