AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιαν 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εντυπωσιακή ηλεκτρική καταιγίδα στη Σάμο!

 
"Τι να πει κανείς για τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο;! Πρόκειται για την ισχυρότερη κακοκαιρία τουλάχιστον των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στην περιοχή μας. Έφερε τα ποτάμια στα όρια υπερχείλισης και προκάλεσε σωρεία προβλημάτων, τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στο οδικό της δίκτυο. Στο τέλος, βέβαια, το νησί άντεξε και βγήκε από τη θεομηνία αλώβητο, ενώ οι ασταμάτητοι κεραυνοί προσέφεραν εικόνες ανεπανάληπτης φυσικής ομορφιάς".
 
Η περιγραφή είναι από τον Σαμιώτη φωτογράφο ατμοσφαιρικών φαινομένων Μανώλη Θράβαλο, που άλλη μια φορά έστησε "καρτέρι" στα "τερτίπια" του καιρού και τελικά ανταμείφθηκε για το εντυπωσιακό θέαμα που "αιχμαλώτισε" στις φωτογραφίες του.

Ο ίδιος παρουσιάζει το χθεσινοβραδινό οδοιποιρικό του, λέγοντας:

"Αρχικά κατευθύνθηκα στο λιμάνι του Βαθέος και δοκίμασα μερικές λήψεις, χρησιμοποιώντας τον ταλαιπωρημένο μας φάρο για να προσθέσω λίγο περισσότερο ενδιαφέρον.



Όσο ήμουν εκεί, διέκρινα ότι το επίκεντρο της κακοκαιρίας είχε μία τάση να κινηθεί νότια, οπότε αποφάσισα να φύγω για το Πυθαγόρειο, ώστε να επιχειρήσω μία λήψη με το άγαλμα του Πυθαγόρα στο κάδρο που προσπαθώ να πιάσω εδώ και καιρό. “Ή πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή”, έλεγε ο αρχαίος Σάμιος φιλόσοφος. Με τη ρήση αυτή στο μυαλό μου, τα τελευταία χρόνια, επέστρεφα ξανά και ξανά στο λιμάνι Πυθαγορείου κατά τη διάρκεια σχεδόν κάθε κακοκαιρίας, κυνηγώντας την ιδανική ευκαιρία να αποτυπώσω το άγαλμά του με μία φωτογραφία αντάξια της σοφίας του.





Μετά από έξι ώρες ασταμάτητων κεραυνών, και αφού είχα διεκδικήσει τα πολυπόθητα καρέ, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου με μία τελευταία λήψη από το αιολικό πάρκο Πυθαγορείου. Μόλις ανέβηκα και έστησα την κάμερα, ένας υπέροχος κεραυνός απλώθηκε στον ουρανό, κλείνοντας με υπέροχο τρόπο το κυνήγι της πιο εντυπωσιακής ηλεκτρικής καταιγίδας των τελευταίων χρόνων στη Σάμο!".


 
Κείμενο-Φωτογραφίες: Μανώλης Θράβαλος
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com