AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2019

Στις 5/4 εκδικάζεται η αίτηση των δημάρχων των νησιών για τον μειωμένο ΦΠΑ


Στις 5 Απριλίου θα εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που συνδέει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Σάμο και τα άλλα νησιά που έχουν hotspot.

Την αίτηση συνυπογράφουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου (ΠΕΔ Β.Αιγαίου), ο Δήμος Σάμου, ο Δήμος Χίου, ο Δήμος Κω, ο Δήμος Λέρου, ο Σπυρίδων Γαληνός, δήμαρχος  Λέσβου, ο Μιχαήλ Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου, ο Μανώλης Βουρνούς,  δήμαρχος  Χίου, ο Γεώργιος Κυρίτσης, δήμαρχος Κω, και ο Μιχαήλ Κόλιας, δήμαρχος Λέρου.

Σύμφωνα με τους παραπάνω, "η αίτηση ακύρωσης αφορά την πρόσφατη υπουργική απόφαση για το ΦΠΑ κατά το μέρος που θίγει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεδομένου ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ συνδέονται με τον αριθμό των προσφύγων μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά που έχουν hot post, και για τη διάρκειά της. Συγκεκριμένα, κατά τρόπο αθέμιτο και μη νόμιμο τα πέντε ακριτικά νησιά θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ, εφόσον έχουν υπεράριθμο πληθυσμό στα hot spots. 

Οι τοπικές κοινωνίες μετατρέπονται σε όμηρο της ίδιας της αδυναμίας της πολιτείας να ανταποκριθεί στις συνταγματικές υποχρεώσεις της. 

Η εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης αναδεικνύεται από τον άμεσο προσδιορισμό για τη συζήτησή της ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com