AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2019

Τι αποφάσισαν οι γονείς για την αποχή σε δημοτικά σχολεία της πόλεως Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε τρία από τα δημοτικά σχολεία της πόλης της Σάμου. 

1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου

Τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου, δήλωσαν μετά από τη Γενική Συνέλευση στο σχολείο τους με θέμα την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης ότι: "κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τις εύλογες ανησυχίες των γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος.

Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παραμονής και εκπαίδευσης των ανήλικων παιδιών τους στις σχολικές αίθουσες του ανωτέρω Δημοτικού Σχολείου, που έχουν διαταραχθεί με την συνύπαρξη των παιδιών τους με τα παιδιά των μεταναστών-προσφύγων.

Τα παιδιά διαβιώνουν στο ΚΥΤ υπό συνθήκες άθλιες, που αποδεδειγμένα αποκλείουν την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και καθαριότητας, λόγω του υπερβολικού αριθμού των προσφύγων-μεταναστών.

- Η αποχή των παιδιών μας από τα σχολικά τους μαθήματα θεωρούμε ότι δεν είναι ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης.

- Απαιτούμε από την Πολιτεία να ενσκήψει στον τεράστιο πρόβλημα και να δώσει άμεσα λύση. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων για περαιτέρω κινητοποιήσεις προς επίλυση του ανωτέρω προβλήματος.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουμε προγραμματίσει την Τετάρτη 20/3 και ώρα 10:30, διαμαρτυρία στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης . Καλούνται όλοι οι γονείς να δώσουν το "παρών".

2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου

Βασικό θέμα συζήτησης και στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου ήταν η στάση του συλλόγου στο θέμα της ένταξης παιδιών τρίτων χωρών στα σχολεία της πόλης. 

Οι γονείς κατέληξαν στα εξής: 

"1) Να διεκδικήσουμε εμείς για τα παιδιά που προορίζονται για τα σχολεία προερχόμενα από το ΚΥΤ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όπως η μεταφορά τους σε σπίτια ώστε να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

2) Την απόχη από τα μαθήματα την Τετάρτη 20/03 σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα που κάνουν στο σχολείο Άνω Βαθέων.

3) Παράλληλα με την απόχη παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ίδια μέρα στις 11:00 πμ".

"Το μέλημα μας από εδώ και πέρα θα είναι η παρουσίαση του προβλήματος παντού στην πραγματική βάση και η διεκδίκηση του καλύτερου για όλα τα παιδιά" καταλήγει ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού.

3ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Σάμου

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου, αποφάσισαν κατόπιν ψηφοφορίας να προχωρήσουν σε συμβολική αποχή των μαθητών του σχολείου την Τετάρτη 20/3 και παράλληλα να πραγματοποιήσουν παράσταση την ίδια μέρα το πρωί στις 10:00 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. 

Στη μυστική ψηφοφορία του συλλόγου, σε σύνολο 46 παρόντων γονέων τα αποτελέσματα είχαν ως εξής : 33 Ναι, 12 Όχι και 1 Λευκό. 

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού αναφέρουν: "Απέχουμε γιατί απαιτούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ζητάμε την μετεγκατάσταση τους μαζί με τις οικογένειες των σε δομές. ΚΑΝΕΝΑ παιδί σε σκηνές. 

Σαν Δ.Σ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν στην Γεν. Συνέλευση, για το πολιτισμένο κλίμα που διεξήχθη η συζήτηση αυτή (παρόλο τις αντίθετες απόψεις) και να τονίσουμε σε όλους εκείνους που με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα εφαρμόζουν το «διαίρει και βασίλευε» πως από εδώ και πέρα θα βρουν μπροστά τους εμάς και όχι τα παιδιά μας". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com