AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2019

Ν. Κατρακάζος: "Οι Σαμιώτες ούτε φασίστες είναι, ούτε ξενοφοβικοί"


Με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος συναντήθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. Οι γονείς έχουν ήδη πάρει απόφαση για επ' αόριστον συνέχιση της αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα, καθώς αντιδρούν στην ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.
 
Σε δήλωση-ανάρτησή του μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Κατρακάζος αναφέρει:
 
α ήθελα καταρχήν να υπενθυμίσω στους σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογράφους των Αθηνών ότι οι Σαμιώτες ούτε φασίστες είναι, ούτε ξενοφοβικοί, το απέδειξαν και το αποδεικνύουν άλλωστε καθημερινά.
 
Φυσικά και όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν το αγαθό της παιδείας χωρίς καμία διάκριση. Όμως δεν νομίζω ότι αμφιβάλει κανείς ότι οι τραγικές συνθήκες ζωής στις οποίες έχουν καταδικάσει τους δύσμοιρους αυτούς ανθρώπους, αυτοί που δήθεν τους αγαπούν και τους προστατεύουν, δημιουργούν τεράστια θέματα για τη δημόσια υγεία.
 
Να θυμίσω την απόφαση για άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ ως εστία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, απόφαση την οποία πρόσβαλε το Υπουργείο και εκκρεμεί η εξέτασή της.
 
Δεν μπορεί λοιπόν όποιος εκφράζει την αγωνία του, όπως τώρα οι γονείς, να στοχοποιείται και να ταμπελοποιείται.
 
Θα ήθελα τέλος ως πολίτης να ρωτήσω το απλό… Αντέδρασε κανείς για τα σχολεία που έχουν δημιουργήσει οι ΜΚΟ σε όλη την πόλη, όπου τα παιδιά των μεταναστών φοιτούν; εκεί δεν είναι οι κάτοικοι ακραίοι και ρατσιστές…;" διερωτάται ο αντιπεριφερειάρχης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com