AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2019

Ο Μητροπολίτης Σάμου για τη βεβήλωση της εικόνας στο εξωκλήσι του Προφ. Ηλία


"Ασεβή ιεροσυλία" χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, την φθορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία που προκάλεσαν άγνωστοι στο ομώνυμο εξωκλήσι στην κορυφή του Καρβούνη.

Αναλυτικά ο Σεβασμιότατος δήλωσε για το περιστατικό: "Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε και σπεύσαντες αντιληφθήκαμε ιδίοις όμμασιν την ασεβή ιεροσυλία στην οποία προέβη βλάσφημο χέρι «ανθρώπου» και απέξυσε τους οφθαλμούς της ιεράς εικόνος του Προφήτη Ηλία, η οποία ευρίσκεται εντός του ομωνύμου Παρεκκλησίου του στην κορυφή του όρους Καρβούνη.


Τούτο έρχεται σε συνέχεια και άλλων ασεβών προκλήσεων, που παρατηρήθηκαν σε Εξωκκλήσια και Προσκυνητάρια.

Εξετάζοντας την επιδειχθείσα βαρβαρότητα θυμηθήκαμε, πως στην διάρκεια της δισχιλιετούς Ιστορίας της Εκκλησίας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ασεβούν στις εικόνες όλοι οι κατά καιρούς αλλόπιστοι, οι αρνητές και οι εχθροί της Ορθόδοξης πίστης μας, για των οποίων βέβαια την μετάνοια, επιστροφή και σωτηρία η Εκκλησία μας προσεύχεται, κατά την εντολήν του Σωτήρος Χριστού.

Όμως με πόνο αναρωτηθήκαμε: 

Γιατί τόσο μένος εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας; 

Γιατί τόση ασέβεια στις ιερές εικόνες και μάλιστα στην εικόνα ενός τόσο αγαπητού Αγίου, ο οποίος ζει και θα έλθει ως Πρόδρομος της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας; 

Γιατί αξιώνουμε για τον τόπο μας τέτοια ντροπή, αφ’ ης στιγμής μάλιστα η Εκκλησία μας βρίσκεται εν διωγμώ, αν και είναι ο μόνος φορέας, που συμπονεί και συμπάσχει με τον λαό μας;  

Εμείς κατά το καθήκον μας παρεδώσαμε ήδη την ιερά εικόνα σε Αγιογραφικό εργαστήριο για να προβεί στην διόρθωση του ανοσιουργήματος.

Όμως, όποιος ή όποιοι το έπραξαν, ας προστρέξουν εν μετανοία για να ζητήσουν εγκαίρως το έλεος και την χάρη του Θεού και την συγχώρηση από τον Προφήτη Ηλία. 

Αν είναι ομόθρησκοι και Έλληνες, λυπούμαστε για το κατάντημά τους. 

Αν είναι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς, ερωτούμε, αν θα μπορούσαν στον τόπο τους να πράξουν παρομοίως. 

Ας γνωρίζουν δε όλοι, πως δεν βλασφήμησαν απλώς στο πρόσωπο του Αγίου ενδόξου Προφήτη Ηλία, αλλά συνεκδοχικώς σε αυτό το Θεανθρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και μάλιστα στο Θεανθρώπινο Σώμα Του, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όλους εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς"!

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com