AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2019

Ψήφισμα από 95 προσωπικότητες για το μεταναστευτικό


Ψήφισμα κατά των χειρισμών της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μεταναστευτικό υπέγραψαν 95 προσωπικότητες. 

Στο ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, στους Προέδρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στους Υπ.Εξ. των δύο κρατών, αλλά και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας γίνεται λόγος για ένοχη ανοχή, που μεταξύ άλλων αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους έθνους μας.

Ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται πρόβλημα επιβίωσης, σε συνδυασμό με το Δημογραφικό, και όχι «διαχείρισης», όπως φαίνεται να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση.

Στο κείμενο σημειώνονται τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και ζητείται από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Τονίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, και υποδεικνύεται η Τουρκία ως υποκινητής της μαζικής μετανάστευσης προς τη χώρα μας, με στόχο την δημιουργία ισλαμικής μειονότητας που θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο από αυτήν, επιδοτούμενη μάλιστα από το ελληνικό κράτος που, ενώ δεν νοιάζεται για τους Έλληνες-θύματα της οικονομικής κρίσης, ενθαρρύνει τον εποικισμό στο όνομα της «πολυπολιτισμικότητας».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον ρόλο των ΜΚΟ, οι οποίες χαρακτηρίζονται «ύποπτες», αλλά και της FRONTEX, η οποία υποβοηθά την εισροή παρανόμων μεταναστών.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

"ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Προς
* τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας
* τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
* τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
* την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου

Κοιν:
* τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου
* τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου
* τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου.
* τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου
* τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
* τους αντιπροσώπους κρατών – μελών του ΟΗΕ

Η παράνομη μετανάστευση μαζί με το δημογραφικό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης του έθνους μας. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισροή παράνομων μεταναστών —εκ των οποίων ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες— σε ένα ουσιαστικά χρεοκοπημένο κράτος και με την ένοχη ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αυξάνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, την δυνατότητα εύρεσης εργασίας, την υγειονομική περίθαλψη και την παιδεία, αλλοιώνει την ταυτότητα και τον πολιτισμό του έθνους μας και έχει συμβάλει σε μια αύξηση της εγκληματικότητας που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Η πολυπολιτισμική πολιτική των κομμάτων εξουσίας δημιουργεί εθνολογικές και θρησκευτικές μειονότητες, που αλλοιώνουν την συνοχή και ιδιοπροσωπία της Ελληνικής κοινωνίας και όπως αποδείχθηκε στην Γαλλία, στη Σουηδία και αλλού, δημιουργούν μια χώρα ανταγωνιστικών κοινοτήτων. Η χορήγηση στέγης, επιδομάτων και ΑΜΚΑ στους παράνομους μετανάστες, την ώρα που Έλληνες, κάποτε νοικοκυραίοι, έχουν γίνει ρακοσυλλέκτες στην προσπάθεια για επιβίωση, ενώ οι νέοι μας είναι άνεργοι και φεύγουν με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό για το εξωτερικό, είναι παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη από μια κυβέρνηση που υποτίθεται πως ο πρωταρχικός της ρόλος είναι να φροντίζει για τον λαό που την ψήφισε. Οι περισσότερες ΜΚΟ που εργάζονται με ανθρωπιστικό πρόσχημα αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα και ύποπτα, ενώ πλουτίζουν οι κάθε μορφής δουλέμποροι.

Η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί μια σύγχρονη παγκόσμια τάξη εξαθλιωμένων εργαζομένων προς εκμετάλλευση, και όλα αυτά με την χρηματοδότηση εξωθεσμικών κέντρων που υποστηρίζονται από νεοφιλελεύθερα αριστερά και δεξιά κόμματα. Από στρατηγική άποψη, έχει γίνει πασιφανές πως η παράνομη μετανάστευση υποκινείται από την Τουρκία ως όπλο για τη δημιουργία στην Ελλάδα πολυπληθούς ισλαμικής μειονότητας, η οποία, είτε με αυθόρμητη είτε με προκληθείσα αντιπαράθεση, θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως, όπως έγινε στην Κύπρο.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναλογιστεί τις εθνικές της ευθύνες αντί να αναλώνεται σε ιδεολογικές τάχα αλλά και κομματικές αντιπαραθέσεις όταν διακυβεύεται η βιωσιμότητα της πατρίδας. Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως:

1) Να κλείσουν ερμητικά τα ελληνικά σύνορα και να φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Να ζητηθεί δυναμικά και πιεστικά από την ΕΕ οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες να καταγράφονται και να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Από εκεί, όσοι δικαιούνται άσυλο, να ταξιδεύουν νόμιμα κατευθείαν προς τα κράτη όπου επιθυμούν να ζήσουν.

Αν η Τουρκία δεν το δέχεται, ας κλείσει εκείνη τα σύνορά της, διαφορετικά θα μένουν όλοι στην Τουρκία εφ’ όσον τα δικά μας σύνορα θα είναι κλειστά. Σε μια τέτοια περίπτωση άρνησης της Τουρκίας, ας δημιουργήσει ο ΟΗΕ ασφαλείς ζώνες στις εμπόλεμες περιοχές από όπου θα καταγράφονται και θα ταξιδεύουν πρόσφυγες. Είναι άδικο και τραγικό να πληρώνει η Ελλάδα με την ίδια της την ύπαρξη τούς πολέμους για τους οποίους δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη.

2) Να αποκλειστεί η δράση της FRONTEX στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και στον Έβρο καθόσον δεν δρα αποτρεπτικά αλλά διεκπεραιωτικά και στην ουσία υποβοηθά την εισροή παράνομων μεταναστών. Η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο θα ήταν χρήσιμη μόνο εάν πραγματοποιούσε περιπολίες από κοινού με την τουρκική Ακτοφυλακή στα μικρασιατικά παράλια, ώστε να αποτρέπει τον απόπλου πλοιαρίων.

3) Για τους ήδη παρανόμως εισελθόντες, να συντομευτούν άμεσα και με κάθε τρόπο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου μόνο σε όσους δικαιούνται. Παράνομοι μετανάστες από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις χώρες τους με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά (διαβατήριο, ταυτότητα) ή έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα, να απελαύνονται με ταχείες διαδικασίες.

4) Η διαχείριση του προβλήματος πρέπει να διενεργείται υπό ελληνική διοίκηση, για να υπάρχει υπεύθυνος κρατικός έλεγχος αντί για την παρατηρούμενη ασυδοσία και αυθαιρεσία καλοπληρωμένων ΜΚΟ, τα οποία μάλιστα κατηγορούν την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης παράνομων μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

5) Η διασπορά των παράνομων μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας αποτελεί στρατηγικό και πολιτισμικό κίνδυνο και πρέπει να αποφευχθεί. Η αποσυμφόρηση των νησιών να γίνει με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

6) Να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία ώστε να αποθαρρύνεται η παράνομη μετανάστευση και να τιμωρούνται αυστηρά οι εργοδότες που απασχολούν μετανάστες χωρίς άδεια εργασίας ή εκείνοι που ενοικιάζουν σπίτια σε όσους δεν έχουν άδεια εισόδου στην χώρα.

7) Να απαιτηθεί η κατάργηση της άδικης και παράλογης συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙΙ. Για τους ήδη εισελθόντες πρόσφυγες, να απαιτηθεί η ισοκατανομή τους σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανάλογα με τον γηγενή πληθυσμό και την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

8) Να καταργηθεί ο νόμος 4332/2015 που αναφέρεται στην Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄ 7/6.9.2015. Ο νόμος αυτός βασίζεται σε τροποποίηση του γνωστού νόμου Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου (νόμος 3838/2010), ο οποίος κηρύχθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αναμένουμε την υπεύθυνη ανταπόκριση της κυβέρνησης στο μέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε συνεχή επαγρύπνηση και δράσεις, προτού τα αποτελέσματα του φαινομένου γίνουν μη αναστρέψιμα. Όσοι συμφωνούν με την επιστολή μας, καλούνται να προσθέσουν την υπογραφή τους, στέλνοντας στο IHAHellas@gmail.com επώνυμο, όνομα, επάγγελμα, πόλη και χώρα διαμονής".

Ποιες είναι οι 95 προσωπικότητες που υπογράφουν το κείμενο:

1. Αθανασούλης Γεράσιμος Α., Καθηγητής ΕΜΠ, Αθήνα

2. Αλεβίζος Γιάννης, 7ο Λύκειο Αθηνών, Παγκράτι, Αθήνα

3. Αμπατζόγλου Ιωάννης MSc, PhD, Ακτινοφυσικός ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα

4. Αναστασοπούλου Ιωάννα, Καθηγήτρια Ακτινοχημείας και Βιοφασματοσκοπίας, Ελλάδα

5. Ανδρεάτος Αντώνιος, Καθηγητής Πληροφορικής Σχολής Ικάρων, Ελλάδα

6. Άντωνοπούλου Άλεξάνδρα, Όδοντίατρος, Βαλτιμόρη, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

7. Αργυρού Φανούλα, ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας, Λονδίνο, UK

8. Αρωνιάδου Βασιλική, Ph.D., Research Professor, Bethesda, MD, ΗΠΑ

9. Βαρδουλάκης Αντώνιος-Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλάδα

10. Βασιλειάδης Δαμιανός, Eκπαιδευτικός, Sυγγραφέας, Ελλάδα

11. Γεωργιάδης Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α., Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης

12. Γιαννόπουλος Παναγιώτης Χρ., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα, Ελλάδα

13. Γκατζούλη Νίνα, Συνταξιούχος Καθηγήτρια, University of New Hampshire, ΗΠΑ

14. Γκορίτσα Άννα Event Manager, Πρόεδρος Θυγατέρων της Πηνελόπης (ΑΧΕΠΑ) Εσπερίδες, Αθήνα Ελλάδα

15. Δανιάς Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α., Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΑΣ, Θεσσαλονίκη-Ελλάδα

16. Δημητρόπουλος Νίκος, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας, Ελλάδα

17. Δρ. Δημούτσος Ανδρέας, Ελλάδα

18. Ευαγγελίου Χρήστος Κ., Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Τάουσον, ΗΠΑ

19. Ευθυμίου Παύλος, Ομότιμος Καθηγητής Δασολογίας και Φυσ. Περιβάλλοντος, ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

20. Ιωαννίδου Αντιγόνη , Εκπαιδευτικός-Πολιτικός Επιστήμων, Μελίσσια Αττικής – Ελλάδα

21. Καδόγλου Τριανταφυλλιά, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, Ιστορίας και Λογοτεχνίας, ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

22. Κακούλη-Duarte Θωμαή, PhD, Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences, Department of Science and Health, Institute of Technology Carlow, Kilkenny Road, Carlow, IRELAND

23. Καραΐσκος Κώστας, Μαθηματικός Μ.Ε., Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, Ελλάδα

24. Καρακατσάνης Σ. Θεόκλητος, Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ., Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ελλάδα.

25. Καρακατσάνης Κωνσταντίνος, τ. Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ

26. Καραμήτσος Δημήτριος, Ομ. καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ & Συγγραφέας, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

27. Καραντζίκος Αθανάσιος, Αντιστράτηγος εα, Πρόεδρος Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης

28. Καραφωτιάς Παναγιώτης Ι., Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ

29. Κατηφόρης Βασίλειος Χ. , Distinguished Teaching Professor Emeritus, Dept. of Mathematics, SUNY, Potsdam NY 13676, USA

30. Κατσούφης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Ελλάδα

31. Κελεσίδης Bασίλειος, PhD, Drilling Engineering Professor, Χανιά, Ελλάδα

32. Κολοβός Αλέξανδρος, Ph.D., Advanced Analytics Professional, San Diego, ΗΠΑ

34. Κοντογιαννίδης Νικόλαος, Ph.D., P.E., Former Professor of Mathematics, Senior Electrical Engineer, Jacksonville, Florida, USA

35. Κοτρώτσιος Παύλος (Kotrotsios Paul), MBA Founder & Publisher, Hellenic News of America. Founder & President, Hermes Expo International Immediate Past President of the Hellenic American National Council, HANC, USA

34. Κοκκάλης Αλέξανδρος, καθηγητής Πολυτεχνικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ελλάδα

36. Κόντης Ιωάννης, Υποστράτηγος ε.α., τ. Στρατ. Ακόλουθος, Θεσσαλονίκη-Ελλάδα

37. Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, Συγγραφέας, Ελλάδα

38. Κουρούμαλης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελλάδα

39. Κυριακού Αναστασία, Φυτοπαθολόγος (Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών), Λευκωσία, Κύπρος

40. Κυριακού Γιώργος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελλάδα

41. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος –Αμφικτύων, Υποστράτηγος ε.α- Συγγραφεύς Αθήνα, Ελλάδα

42. Κώστα-Τσολάκη Μαγδαληνή, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

43. Λιβαδά Αλεξάνδρα Μακιγιερ, Βαλτιμόρη-ΗΠΑ

44. Λιρίτζης Ιωάννης, Ph.D (Edin.) Professor of Archaeometry, University of the Aegean Dept. of Mediterranean Studies, Ελλάδα

45. Μανιάς Στέφανος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ελλάδα

46. Mανιός Ιωάννης Κ., Υποπτέραρχος – Ιατρός, Ελλάδα

47. Μέρμηγκας Λευτέρης, Professor (Ret.), Pathology, SUNYAB

48. Μίλλερ Βαρβάρα, Καθηγήτρια Μπαλέτου/ χορογράφος, Βάλτιμόρη, Μαίρυλαντ HΠΑ

49. Μιχαηλίδης Δημήτριος, Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα

50. Μοσχοβάκης Αντώνης, Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

51. Μπακάλης Ναούμ, τ. Διευθυντής Ερευνών, Ελλάδα

52. Μπαλτατζής Παναγιώτης, Ιατρός, Βαλτιμόρη Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

53. Μπαλόγλου Γιώργος, πρώην αναπληρωτής καθηγητής πολιτειακού πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Θεσσαλονίκη

54. Μπουλούμπασης Διονύσης, Ζωγράφος-Αγιογράφος, Βαλτιμόρη-ΗΠΑ

55. Μωραΐτης Νικόλαος, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Διεθνούς Συστήματος, Συγκριτική Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, Συγκριτική πολιτική, U.S.A

56. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία, Πρ. πρύτανης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μακεδονία, Ελλάδα

57. Νιάρχος Πάνος, Professor (ret.) Indiana University, USA

58. Νικηφορίδης Δημήτριος, Νευρολόγος, Θράκη- ΕΛΛΑΔΑ

59. Νούτσης Κωνσταντίνος, Ιατρός Δερματολόγος, τ .Συντονιστής Διευθυντής Δερματολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού

60. Ντόκος Σωκράτης, PhD, Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW Sydney, NSW 2052, Australia

61. Οικονομίδης Σπύρος, Ομότιμος καθηγητής, California State University, East Bay, USA

62. Όκος Αντώνιος, MD, Retired, School of Medicine, Seattle, WA, USA

63. Παναγόπουλος Αλέξιος, Ακαδημαϊκός, Doctor of Political Sciences, Member of the International Slavic Academy of Sciences, Moscow, Ελλάδα

64. Πανοσκάλτσης Βασίλης, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελλάδα

65. Πανουσιάδης Νικόλαος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

66. Παπαγιάννης Γρηγόριος, καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, Ελλάδα

67. Παπαδόπουλος Δημήτριος Π., Ομότιμος Καθηγητής Π.Σ. / Δ.Π.Θ., Ελλάδα

68. Παπαδόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Χημικών Μηχανικών, Tulane University, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

69. Dr Παπαδόπουλος Νικόλαος, MD, PhD, FEBO, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ελλάδα

70. Παπαδοπούλου Μαρία, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Ελλάδα

71. Παπαθεμελής Στέλιος, Πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

72. Παπακώστας Στέφανος, ΜΒΑ, Τέως καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ελλάδα

73. Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Ελλάδα

74. Παπανικολάου Ευαγγελία, Δρ Θεολογίας, εκπαιδευτικός, Γλυφάδα, Ελλάδα

75. Παύλος Γιώργος, Καθ. Φυσικής και φιλοσοφίας, ΔΠΘ

76. Πελεκάνος Νικόλαος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα

77. Πελίδου Συγκλητή – Ερριέττα, Επ. Καθ. Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα

78. Πουλάρικας Αλέξανδρος, Δρ., Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας, ΗΠΑ

79. Ρήγος Ευάγγελος, Πλοίαρχος Ε.Ν. -Πρόεδρος ΙΗΑ – τ. Director of Hellenism ΑΧΕΠΑ-Αθηνών HJ1, Κόρινθος, Ελλάδα

80. Ρότσα-Σωτηροπούλου Ρόντα Σ., Συνταξιούχα Καθηγήτρια Κολλεγίου, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

81. Ρουπακιά Σοφία, IHA Network Administration, Λονδίνο.

82. Σαραντόπουλος Αθανάσιος Δ., PhD, MBA, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Γλυφάδα

83. Σίδερης Κοσμάς, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Ελλάδα

84. Σίνη Μάρθα, Ξεναγός στό Walters Art Museum, Μέλος Ιδρυτικού Συμβουλίου του Hellenic Heritage Museum of Maryland, Δημιουργός Πολιτιστικών Εκθέσεων, Βαλτιμόρη, Μαίρυλαντ, ΗΠΑ

85. Dr. –Ing. Σπαθόπουλος Θόδωρος, Πρώην Διευθυντής Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Παλαιό Φάληρο, Ελλάδα

86. Σταμπολιάδης Ηλίας, τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Ελλάδα

87. Ταγκαλάκης Γεώργιος, Ph.D., Ερευνητής – Εκπαιδευτικός, Αθήνα, Ελλάδα

88. Τερέζης Άθανάσιος, Διευθυντής έπιχειρήσεως, Σικάγο, ΗΠΑ

89. Τριανταφύλλου Γεωργία, Καθηγήτρια Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Τέμπλ, ΗΠΑ

90. Τσαπκίνη Κυράνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Johns Hopkins University, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

91. Τσατσανίφος Χρήστος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Doha, Qatar

92. Υψηλάντη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ

93. Φυτρολάκης Νικόλαος, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ελλάδα

94. Φούφα Ελένη, Professor, English/Humanities, SUNY ERIE Buffalo, NY, USA

95. Χατζόπουλος Ιωάννης Ν., MSCE, PhD Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, T. καθηγητής Πανεπιστημίου CSUF, Πύργοι Θερμής, Μυτιλήνη, Ελλάδα

• Το International Hellenic Association – IHA (Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού) www.professors-PhDs.com , είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, με έδρα την πολιτεία Delaware των Η.Π.Α. Τα 4.000 περίπου μέλη του προέρχονται από την ανά τον κόσμο Ελληνική Διασπορά και την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν Ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, πρώην διπλωμάτες, ανώτερους στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και πνευματικές προσωπικότητες του Ελληνισμού. Καταστατικός σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει και να βοηθήσει τον Ελληνισμό, μέσα από διάφορες επιτροπές που δραστηριοποιούνται σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com