AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2019

Συστράτευση όλων των Σαμιωτών για το μεταναστευτικό ζητά ο Β. Πανουράκης


"Για πρώτη φορά θα πρέπει όλοι οι Σαμιώτες να βρεθούμε πραγματικά ενωμένοι και να συστρατευτούμε για να βρεθούμε δυναμικά απέναντι τους" αναφέρει σε μήνυμά του για το μεταναστευτικό ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, ενώ προσθέτει ότι "το χειρότερο σενάριο φαντάζει να μας βρουν «παραιτημένους» από τις διεκδικήσεις μας, από τις ζωές μας και την ήρεμη καθημερινότητα μας, την οποία και θέλουμε πίσω".

Δείτε το πλήρες μήνυμα του κ. Πανουράκη, που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο facebook:

"Αγαπητές Συμπολίτισσες - Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η έκφραση "μία από τα ίδια" έχει χάσει πλέον την αξία της σε ότι έχει να κάνει με τις συζητήσεις, τις εξαγγελίες και τα τεκταινόμενα γύρω από το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού. 

Το μόνο θετικό που προέκυψε από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, ένα χώρο όπου η έκταση του έχει... δεκαπλασιαστεί σε σχέση με τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές και είναι ένας χώρος που καταπατείται κάθε έννοια ανθρωπισμού, με τους ανθρώπους που στοιβιάζονται εκεί να ζουν κάτω και από τις συνθήκες της εξαθλίωσης, δημιουργώντας πολλά ζητήματα, με κυριότερο αυτό της δημόσιας υγείας. 

Η κατάσταση αυτή δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο, η απόφαση του κλεισίματος ήταν η σωστότερη και αποτελεί κατάκτηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, αποτέλεσμα της αντίστασης και της προσπάθειας στην επιστροφή της κανονικότητας και της ηρεμίας στην πόλη μας, όσα δηλαδή είχαν διασαλευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ως αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και αποφάσεων, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε περαιτέρω.

Τα προβλήματα αρχίζουν από εκεί και πέρα, με τα προσχέδια της κυβέρνησης για τη νέα δομή που θα τελειοποιηθεί στην περιοχή Ζερβού. 

Η χωρητικότητα των 1.200 ατόμων έγινε μέσα σε λίγες ώρες 5.000+, που ασφαλώς και δεν ηχεί καθόλου καλά στα αυτιά μας και δημιουργεί εύλογα απορίες για το τι κρύβεται στα παρασκήνια. 

Όπως άμεσα δήλωσε και ο Περιφερειάρχης μας, οι κλειστές δομές ήταν απαίτηση όλων των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, αλλά για τα νούμερα δεν υπήρχε καμία διαβούλευση και καμία ενημέρωση, γεγονός που ανάγκασε τον κύριο Περιφερειάρχη να επισημάνει ότι η κατανομή που έγινε ήταν ΑΔΙΚΗ και πως η Σάμος δεν μπορεί να σηκώσει μια δομή πάνω από τους 1.500-1.700 ανθρώπους.

Και όλα αυτά όταν αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε ένα μεταβατικό στάδιο 3-4 μηνών, όπου το ΚΥΤ θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρι και την τελική μετεγκατάσταση στη νέα δομή. 

Μέχρι τότε τι όμως; 

Οι ροές θα συνεχίζονται κανονικά, η αποσυμφόρηση θα προχωράει με βήμα σημειωτόν και το πρόβλημα όλο και θα μεγαλώνει. 

Από εξαγγελίες για φυλασσόμενα σύνορα, έλεγχο ροών και άλλα τέτοια έχουμε ακούσει πολλά, στην εφαρμογή όμως όλα πέφτουν στο κενό. 

Θέλουμε πράξεις ουσίας ΑΜΕΣΑ. 

Σταματήστε επιτέλους να παίζετε με την υπομονή μας και τις αντοχές μας, γιατί και τα δύο έχουν εξαντληθεί.

Λογικό είναι οι αντιδράσεις να είναι σφοδρές από τη μεριά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνουμε εν θερμώ αποφάσεις. 

Ασφαλώς και δεν θα υποδείξω σε κανέναν ή θα επικρίνω κάποιον για τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει, θεωρώ όμως ότι οι παραιτήσεις τη δεδομένη στιγμή περισσότερα ζητήματα μπορούν να δημιουργήσουν, παρά να αποτελέσουν δυνατό μέτρο πίεσης όπως διατείνονται οι περισσότεροι. 

Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούμε για πρώτη φορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι Σαμιώτες και να συστρατευτούμε για να βρεθούμε δυναμικά απέναντι τους. 

Το χειρότερο σενάριο φαντάζει να μας βρουν «παραιτημένους» από τις διεκδικήσεις μας, από τις ζωές μας και την ήρεμη καθημερινότητα μας, την οποία και θέλουμε πίσω. 

Το οφείλουμε σε όλους, κυρίως στα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε κόντρα σε όλους και σε όλα, αρκεί να μας βρουν ενωμένους και όλους μαζί αυτή τη φορά".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com