AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2019

Χρ. Στεφανάδης: "Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις στη Σάμο"


"Η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα" και πως "αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ" είπε σήμερα ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, που χαρακτήρισε δυσεπίλυτο το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Μιλώντας στο "ΘΕΜΑ 104.6", ο βουλευτής είπε ότι "είναι εν πολλοίς δικαιολογημένες οι μεγάλες αντιδράσεις στη Σάμο για την ανακοίνωση ότι θα επεκταθεί ο κλειστός χώρος, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει".

Όπως σημείωσε, οι κάτοικοι και οι φορείς "διαφωνούν με το μέγεθος αυτού του χώρου, αφού προβλέπεται ότι θα φιλοξενεί 5.000 ανθρώπους, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πολύ λιγότερους". Ο ίδιος τόνισε ότι "έχουν δίκιο οι νησιώτες, οι Σαμιώτες, διότι έχουν στραγγαλιστεί χρόνια, λόγω αυτού του προβλήματος. Οι κάτοικοι φοβούνται, βλέποντας να γίνονται αυτές οι εγκαταστάσεις, που έχουν από τόπους λατρείας έως χώρους αναψυχής, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ".

Ο κ. Στεφανάδης αναγνώρισε ότι "υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης και πως υπάρχει μία μεγάλη αναταραχή"

"Πρέπει να υπάρξει εθνική καθολική αποδοχή, να ηρεμήσουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν είναι δίκαιο να επωμιστούν μόνο τα νησιά το βάρος" δήλωσε ο βουλευτής Σάμου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο, σε διαφορετική περίπτωση, να υπάρξει εθνικό χάσμα.

protothema.gr