AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2019

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Ποιοι διαφωνούν με την άμεση προκήρυξη παιδιάτρων;


Για "υποτιθέμενη ανακοίνωση (ανυπόγραφη)" των εργαζόμενων της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής, "η οποία στάλθηκε από το γραφείο του διοικητή", με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του Συλλόγου να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, με τρίωρη στάση εργασίας τους για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 19ης Νοεμβρίου, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Με ανακοίνωσή του διερωτάται "ποιοι συνάδελφοι διαφωνούν με τη θέση του Συλλόγου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού, αλλά και με τη θέση μας για την άμεση προκήρυξη παιδιάτρων και όχι λύσεων του ποδαριού και μπαλωμάτων;

Ο Σύλλογος εργαζομένων είναι συνδικαλιστικό όργανο, έχει αιτήματα, παλεύει με κάθε μέσο, αναδεικνύοντας καθημερινά τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον σαμιακό λαό, ασκώντας πίεση στους αρμοδίους και την ίδια την κυβέρνηση για την επίλυσή τους. Δεν κάνει προσλήψεις, δεν μετακινεί προσωπικό.

Ποτέ δε μπήκε και δε μπαίνει σε διαδικασία τυχόν προσωπικών αντιπαραθέσεων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένες πολιτικές. 

Ο Σύλλογος είναι η φωνή των εργαζομένων και σε κάθε μέλος του δίνεται η δυνατότητα μέσα από τις διαδικασίες λειτουργίας  του, να απευθύνεται σ’ αυτόν οποιαδήποτε στιγμή. Στην καθημερινή επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι και υγειονομικοί να μην επενδύσουμε στην αγανάκτηση αλλά στην συνείδηση και στον αγώνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου παλεύει:

Να έχουν  όλοι οι κάτοικοι του νησιού πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας που θα είναι δωρεάν, ασφαλείς και ποιοτικές.

Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι για εμβαλωματικές λύσεις"

Η απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου

Σε απαντητική ανακοίνωσή της, "μετά από τους σχετικούς ισχυρισμούς του Συλλόγου Εργαζομένων", η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου διευκρινίζει ότι "η εγγραφή του λογότυπου του Νοσοκομείου μας σε κάθε μορφής ανακοίνωσή μας υποδηλώνει την γνησιότητά της και προφανώς δεν είναι απαραίτητη η οποιαδήποτε υπογραφή.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο μας και συγκεκριμένα η Γραμματεία του διαθέτει ένα και μοναδικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω του οποίου γίνεται η διαχείριση όλης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του, καθώς και πάσης φύσεως εγγράφων του, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινώσεων".

* Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "χαιρετίζει όλους τους φορείς και όλο τον λαό του νησιού μας που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση την Τρίτη στο Καρλόβασι για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Δημόσιο τομέα της Υγείας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Υγείας και απαίτησαν: τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των μονάδων Υγείας στο νησί μας, στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και το ΕΚΑΒ.

Να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, διότι αυτό δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα συνεχίσει τον αγώνα του, αγώνα που δίνει χρόνια τώρα με ανιδιοτέλεια:

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για να χορηγήσει τώρα η διοίκηση στους εργαζομένους τις εκατοντάδες μέρες που οφείλει σε ρεπό και κανονική άδεια.

Για να μπορούν οι κάτοικοι του νησιού μας  να κλείνουν ραντεβού και να εξετάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για σύγχρονες υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία.

Για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας, θα πρέπει να είναι μαζικοί και να αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους, που δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις και τις διορισμένες διοικήσεις που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες πολιτικές, πολιτικές της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Πολιτικές που θέλουν τον λαό με το χέρι στην τσέπη και τους υγειονομικούς εργαζόμενους εξουθενωμένους  με σκυμμένο κεφάλι" καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού.