AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Γ. Στάντζος: Κεραυνός εν αιθρία οι 7.000, για 1.500 άτομα μας είχαν πει


"Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Σάμο δεν έχει καμία λογική, ούτε δικαιοσύνης, ούτε αναλογικότητας" δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου. Ο Γιώργος Στάντζος επιμένει στα περί παραίτησής του, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο για τη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο νησί, χωρητικότητας 7.000 ατόμων.

Μιλώντας στην εκπομπή "Εκτός Γραμμής" στον Alpha, ο κ. Στάντζος ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, "έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία ο αριθμός. Απ’ ό,τι βλέπω είναι όμοιος για όλα τα νησιά και δεν ισχύει η αναλογικότητα συγκριτικά με την ενδοχώρα. Πώς είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή μία επίσημη δομή 7.000 ατόμων, όταν στη σημερινή ανεπίσημη την είδαμε να δεκαπλασιάζεται; Τι διασφαλίζει να δημιουργηθεί μία πολύ μεγάλη δομή για την κλίμακα του νησιού; Είναι κομβικό σημείο, θα ζητήσουμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού" σημείωσε.

Ο δήμαρχος διέψευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καταρτίστηκε κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού: "Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Αν δόθηκε εντολή να υπάρξει ενημέρωση, δεν έφτασε σε εμάς πάντως".

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ήταν ότι "θα είναι 1.200 συν 300 άτομα, έτσι μας είχαν πει".

"Προσπαθούμε με περίσσευμα ψυχής να διαχειριστούμε αυτές τις συνέπειες. Απλά δεν είναι διαχειρίσιμο αυτό το νούμερο. Μιλάμε για ένα νησί και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν μπορεί να γίνει με τη βούλα του δήμου να έρθουν 7.000" ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας τα περί παραίτησής του, υπογράμμισε πως "είναι ειρηνικός τρόπος η παραίτηση να αναδείξουμε το θέμα και όχι να το διαπραγματευτούμε. Είναι εθνικό το θέμα. Μας τρομάζουν οι διασφαλίσεις οι οποίες ανατρέπονται και γι’ αυτό απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό".

Ο κ. Στάντζος τάχθηκε υπέρ ενός κλειστού κέντρου  μεταναστών, "μακριά από την πόλη, μικρής κλίμακας, όχι 7.000!".




Φωτογραφία: Νίκος Δραπανιώτης