AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2019

Και στη Σάμο σύλληψη για απάτη μέσω Διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών


Στη 12η διεθνούς κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των απατών μέσω Διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία. Έξι συλλήψεις στην Ελλάδα, η μία στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση με την ονομασία "GAAD" (Global Airport Action Days) πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης. Συμμετείχαν 60 χώρες, 56 αεροπορικές εταιρείες και 12 online ταξιδιωτικά γραφεία,  ενώ οργανώθηκαν επιχειρησιακές δράσεις σε περισσότερα από 200 αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο.

Ο συντονισμός της επιχείρησης υλοποιήθηκε από τη Europol, την Interpol και την Ameripol, με την υποστήριξη του Καναδά και των αστυνομικών Αρχών των ΗΠΑ μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας NCFTA (National Cyber Forensics and Training Alliance). Υποστηρικτικό ρόλο διαδραμάτισε η Eurojust, από κοινού με τον Frontex, που διέθεσε εκπροσώπους του σε 28 αεροδρόμια.

Ο απολογισμός της επιχείρησης περιλαμβάνει εντοπισμό 165 ύποπτων συναλλαγών και 79 συλλήψεις.

Στην Ελλάδα η επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλων των αερολιμένων της χώρας. 

Η χώρα μας συμμετείχε υπό τον συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και τις αστυνομικές Υπηρεσίες όλων των αερολιμένων.

Εξετάστηκαν συνολικά 27 ειδοποιήσεις για ύποπτες συναλλαγές-εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων και συνελήφθησαν έξι άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Από τις συλλήψεις, πέντε έγιναν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και μία στον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com