AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2019

Περιφερειακό Συμβούλιο: «Όχι» σε κλειστές δομές μεταναστών σε Σάμο, Λέσβο, Χίο


Τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών, με τις οποίες απορρίπτεται η πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών μεγάλων δομών κράτησης μεταναστών, δυναμικότητας 5.000+ ατόμων στη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο στηρίζει με απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε την Τετάρτη στη Χίο.

Με τις αποφάσεις τους, τα δημοτικά συμβούλια ζητούν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, τη στελέχωση με προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Στην εισήγησή του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σημείωσε ότι, δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση, ο ίδιος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας και υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, κατά την οποία είχε ενημερωθεί και είχε συμφωνήσει με το θέμα των κλειστών κέντρων.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτό που ουδέποτε αναφέρθηκε ήταν η δυναμικότητα των κέντρων καθώς και οι περιοχές που θα επιλέγονταν.

Φωτογραφία: Πολίτης Chios

ΑΠΕ-ΕΡΤ Β. Αιγαίου