AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιαν 2020

Π.Ε. Σάμου και Ε.Κ.Σ στη διαμαρτυρία της Τρίτης για τα αρματαγωγά

Φωτογραφία αρχείου

Σε συμμετοχή στη διαμαρτυρία που οργανώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου την Τρίτη ενάντια στην παρουσία των δύο αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί καλούν τους πολίτες η Περιφερειακή Ενότητα και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Όπως αναφέρει η Π.Ε. Σάμου "Κατόπιν της πρωινής  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε ομόφωνα η συμπαράσταση του κ. Περιφερειάρχη, των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων από όλα τα νησιά μας, στο κάλεσμα - πρόσκληση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό που  απευθύνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στο λιμένα Μαλαγαρίου. 

Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα αρματαγωγά που ελλιμενίζονται στη Σάμο, όπως επίσης και τη μεταφορά  στην ενδοχώρα όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου."

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής το Ε.Κ.Σ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Για άλλη μια φορά η κυβερνητική πολιτική, του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά μας, επέλεξε τις κινήσεις εντυπωσιασμού στέλνοντας δύο (2) αρματαγωγά στο Μαλαγάρι της Σάμου για να φιλοξενήσουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς βροχές και το δριμύ κρύο. 

Η κίνηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το hotspot και διαβιώνουν σε απαράδεκτα απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες.

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε ένα μέρος αυτών των ανθρώπων, τα δυο βράδια που βρίσκονται τα πλοία στο λιμάνι,  αλλά θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά και να μεταφερθούν κατευθείαν στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. 

Η λύση ουσίας που θα μπορούσε να δοθεί είναι :

   
• Να ναυλωθούν επιβατηγά πλοία από την κυβέρνηση και να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα.
    
• Να κλείσει το χοτ σποτ και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί. 
    
• Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά  την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Κ α λ ο ύ μ ε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιώτικο λαό να συμμετέχει στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σήμερα Τρίτη 7 Γενάρη και ώρα 4 το απόγευμα στο Μαλαγάρι προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και ν’ απαιτήσουμε να δοθούν άμεσες λύσεις ως παραπάνω".