AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουν 2019

Αικατερίνη Ξεναρίου: Υποψήφια με την "Πλεύση Ελευθερίας" στη Σάμο


Σ' ένα από τα αγαπημένα της νησιά, τη Σάμο, θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Αικατερίνη Ξεναρίου, συμπλέοντας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την "Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου".

Περνώντας τα παιδικά καλοκαίρια της στο νησί, δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση της προέδρου του κινήματος να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο ως υποψήφια βουλευτής, επιθυμώντας να εκπροσωπήσει τον φιλόξενο αυτόν τόπο.

"Επιστρέφω στον τόπο της Σάμου για να προσφέρω αυτήν τη φορά. Έχοντας τρία παιδιά, προσπαθώ καθημερινά να τους μεταδώσω πράξεις ήθους και ανθρωπιάς, ώστε με τη σειρά τους να «προετοιμάσουν» μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ελεύθερη" λέει η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Ξεναρίου, υποψήφια βουλευτής στον Νομό Σάμου με την "Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΞΕΝΑΡΙΟΥ

Η Αικατερίνη Ξεναρίου του Εμμανουήλ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1983 στην Αθήνα.Τα παιδικά της χρόνια τα διένυσε μεταξύ Περιστερίου Αττικής και Σαλαμίνας.

Τα κυριότερα εφόδια τα οποία έλαβε από την οικογένεια της και διαφυλάττει έως και σήμερα είναι η πίστη στις Αρχές και τις Ανθρώπινες Αξίες οι οποίες ξεχωρίζουν το άτομο ως Άνθρωπο.

Το 2006 αποφοίτησε από  το ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ως Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας επάγγελμα το οποίο ασκεί έως και σήμερα σε πλείστους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αττικής.Γνωρίζει Αγγλικά,Γαλλικά και αρκετά Ιταλικά,γλώσσες τις οποίες ομολογεί ότι δυσκολεύεται να κάνει χρήση λόγω της δυσλεξίας με την οποία έχει διαγνωσθεί.

Το 2007 και αντίστοιχα το 2011 αποφοιτά από δύο διαφορετικά Δημοσιογραφικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών με εξειδίκευση στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρετεί αμισθί για 5 χρόνια σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Χώρας.

Από το 2014  παράλληλα εργάζεται ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια σε Επαγγελματικές Σχολές και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχοντας λάβει την πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ως εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Το 2019 περάτωσε τις μεταπτυχιακές της Σπουδές στο ΑΠΚΥ στην Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή τίτλο που το αφιέρωσε στα παιδιά εκείνα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές αντιξοότητες  ως μαθητές και αργότερα ως φοιτητές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνει και τα παιδιά της.

Συμμετέχει με εισηγήσεις ενίοτε ως συντονιστική επιτροπή σε συνέδρια,ημερίδες και φόρουμ της ειδικότητας  Β .Βρεφονηπιοκόμων, καταρτιζόμενους τους οποίους εκπαιδεύει και γνωρίζει τη σημαντικότητα του λειτουργήματος αυτού.¨είναι οι μόνες ηλικίες που έχουν πάθος,ελπίδα και όνειρα για την ζωή,ας μη βρεθεί κανείς να τους τα“ματώσε锨συχνά δηλώνει.

Είναι έντονα θρησκευόμενη ακολουθώντας “το πάτριο Ημερολόγιο”και ομολογεί χωρίς δισταγμό την πίστη και την αφοσίωση της στο συμφέρον της Πατρίδας με όποιο προσωπικό της κόστος.

Τα τελευταία χρόνια εντατικά και με υπέρμετρο ζήλο αγωνίζεται για τα δικαιώματα των συνανθρώπων κ συναδέλφων της ενώ υπερασπίζεται εκ των έσω τα δικαιώματα των άγαμων μητέρων.

Είναι έντονα ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά τα δικαιώματα των παιδιών και τις υποχρεώσεις  απέναντι τους, ενώ υπηρετεί τον δύσκολο μονογονεϊκό ρόλο εδώ και 15 χρόνια έχοντας τρία παιδιά 16&11 ετών και ενός βρέφους 13 μηνών.

Όταν ερωτάται για τον αριθμό των παιδιών της, περήφανα απαντάει 6, “τα 3 είναι του επί πολλά χρόνια Συντρόφου της ζωής μου από τον προηγούμενο γάμο του,αλλά είναι όλα τους παιδιά μας”.

Υπέρμαχος της Αλήθειας και του Δίκαιου,υπηρετεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι μόνο,μάχεται τόσο για τη διαφύλαξη όσο για την τήρηση τους.

Στο παρελθόν συμμετείχε σε πολλά επίπεδα δράσεων για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Σαλαμίνας (φιλοζωικές,εκπολιτιστικές,αθλητικές δράσεις)και υπερασπίστηκε όπου χρειάστηκε τα συμφέροντα των κατοίκων της Πέρανη περιοχή στην οποία διέμενε για πολλά χρόνια και αγαπά ιδιαίτερα.

Αρκετά εργατική δεν διστάζει να φέρει εις πέρας με όποια εργασία καταπιαστεί.Το 2005 ήταν μόλις 20,5 ετών όταν αποφάσισε  προκειμένου να περατώσει τις παράλληλες σπουδές της και να γίνει οδηγός ταξί στην ανδροκρατούμενη τότε ομάδα των αυτοκινητιστών στο μικρό κύκλο της Σαλαμίνας.

Εύκολα θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί με 3 ανήλικα τέκνα εάν συνυπολογίζονταν τα παράλληλα ένσημα της λέει χαρακτηριστικά.

Με μότο της “καθαροί δεν όσοι πλύθηκαν αλλά όσοι δεν λερώθηκαν” βρήκε κοινούς τόπους με την επικεφαλής του κινήματος Πλεύσης Ελευθερίας,Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία και σύμπλευσε προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ως υποψήφια Βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια της Σάμου- Ικαρίας, νησί που περνούσε τα παιδικά της καλοκαίρια και που μόνο ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις έχει από εκείνο τον τόπο.

Πολύ χαρακτηριστικά είχε εκφράσει:

“Είδα τα μάτια της να αστράφτουν από τη δύναμη που έκρυβε μέσα στην ψυχή της και πείστηκα πως υπάρχει ακόμη η Ελπίδα της “ΖΩΗΣ” ώστε να αλλάξει τη στημένη πολιτικά παρτίδα “

Και το Ταξίδι της μόλις ξεκίνησε....... και ευχόμαστε να είναι μακρύ!

Κοινοβουλευτικές ενέργειες και δράσεις της Πλεύσης Ελευθερίας από την επομένη των εκλογών:

"1) Επανενεργοποίηση της Επιτροπής Δημοσίου Χρέους για τη διαγραφή του χρέους και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε δημόσιες υπηρεσίες. Τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας είναι επίσημα!

2) Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών και συγκρότηση Επιτροπής για την ακύρωσή της, αφού, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι άκυρη. Με νομικά και πολιτικά εργαλεία θα την ακυρώσουμε.

3) Πραγματική ως το τέλος διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που αγγίζει τα 341 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

4) Ενεργοποίηση του πορίσματος της Siemens.

5) Τελειώνουμε με τη διαπλοκή κυβέρνησης και δικαιοσύνης! Με τη συγκρότηση μικρών ορκωτών δικαστηρίων με πλειοψηφία ενόρκων, σε όλες τις βαθμίδες και σε όλους τους τομείς, ώστε να πάψει η επιρροή της κυβέρνησης στους επαγγελματίες δικαστές!

6) Κατάργηση βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, που κατάντησε να καλύπτει παράνομες, αξιόποινες πράξεις των πολιτικών, με αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του Κανονισμού της Βουλής!

7) Διαγραφή χρεών, υπερχρεωμένων πολιτών, που, ενώ τα χρέη τους έχουν εξαλειφθεί, καταδιώκονται!

8) Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

Την 7η Ιουλίου η διακυβέρνηση της χώρας ανήκει στον ίδιο τον λαό".


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com