AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2019

Ν. Στεφανής: "Το Βαθύ να γίνει ξανά η πόλη που θα την επισκέπτονται τουρίστες"

Τις θέσεις του για το μεταναστευτικό-προσφυγικό που ταλανίζει το νησί υπενθυμίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Σάμου Νίκος Στεφανής.
 
Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Στεφανής αναφέρει:

"Φίλες και φίλοι,

Από το 2015 που ξεκίνησε η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση δεν πίστεψα ούτε μία στιγμή ότι το πρόβλημα ήταν τόσο απλό. Σχεδιασμένο καλά από την κυβέρνηση να δημιουργήσει ρήγματα στις τοπικές μας κοινωνίες και να χωρίσει τους πολίτες του νησιού σας σε δύο κατηγορίες τους ανθρωπιστές και στους ακραίους.

Τελικά φτάσαμε 4 χρόνια μετά να αγωνιζόμαστε μαζί και ενωμένοι για να αλλάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Κανείς από εμάς δεν θέλει να υπάρχουν όλες αυτές οι άθλιες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους. Κανείς από εμάς δεν θέλει η πρωτεύουσα, το Βαθύ, να ζει υπό καθεστώς ομηρίας. Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν τα κυκλώματα και οι ομάδες που βγάζουν χρήματα καταστρέφοντας τις ζωές των κατοίκων του νησιού μας.

Τουρισμός και μετανάστες δεν πάνε μαζί. Η οικονομία του νησιού μας εξαρτάται κατά 70% από τον τουρισμό.

Η πρωτεύουσα, το Βαθύ, πρέπει να γίνει ξανά η πόλη που θα την επισκέπτονται τουρίστες, που θα διαμένουν στα τουριστικά καταλύματα και θα κάνουν τις διακοπές τους εκεί. Η πόλη αυτή πρέπει να έχει την τύχη που της αξίζει.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά τις θέσεις μου και τις απόψεις μου όπως έχω κάνει και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις μου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό:

· Στη Σάμο δεν πρέπει να γίνει κανένα νέο κέντρο.

· Το υπάρχον κέντρο να κλείσει.

· Να δημιουργηθεί ένα νέο μικρό κέντρο προσωρινής και μικρής παραμονής σε χώρο που θα τον επιλέξουμε εμείς. Οι θεσμικοί φορείς του νησιού μας, από την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού και από τις παραγωγικές τάξεις, να αποφασίσουν το σημείο δημιουργίας του νέου χώρου. Το νέο μικρό αυτό κέντρο θα είναι κλειστού τύπου.

· Έλεγχος αυστηρός σε όλες τις ΜΚΟ και καταγραφή τους, για να ξέρουμε ποιος και τι βρίσκεται από πίσω τους.

Για να γίνουν όλα αυτά πράξη και να σταματήσουμε τις ροές από τα απέναντι παράλια πρέπει να υπάρξει η σωστή φύλαξη των συνόρων, να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονα τεχνικά μέσα και εντείνουμε τις περιπολίες -χερσαίες και θαλάσσιες- σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,

Η δέσμευσή μου για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας πρέπει να ξεκινήσει πρώτα κάνοντας πράξη τις προτάσεις μου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Σας κοιτώ στα μάτια και σας μεταφέρω την αισιοδοξία μου ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ζω μαζί σας, είμαι ένας από εσάς

Σάμος 25 Ιουνίου 2019

Νίκος Στεφανής

Υποψήφιος βουλευτής Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com