AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2019

Η προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ στη Σάμο


Με περιοδείες των υποψηφίων του ανά το νησί, αλλά και συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό συνέχισε το ΚΚΕ την προεκλογική εκστρατεία του εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών μίλησε τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Πέρρος.

Κάλεσε τους κατοίκους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές, ζητώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να μη δώσουν ψήφο σε κόμματα όπως η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που από κοινού ψήφισαν δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αλλά καμία για τα λαϊκά στρώματα.


Ο Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως η θέση κάθε κόμματος στο ζήτημα αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για τον λαό της Σάμου. Κάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ, "το μόνο κόμμα που στηρίζει σταθερά τη θέση για κανένα hotspot στα νησιά κι απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα".

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Βασιλική Βρυνιώτη και Γιώργος επισκέφθηκαν τις αποθήκες και τα γραφεία του δήμου, στο πλαίσιο περιοδείας τους.



Εκεί συζήτησαν με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα συλλογικής διεκδίκησης μαζικών προσλήψεων για την κάλυψη όλων των αναγκών του δήμου με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, καθώς και για τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Όπως επισήμαναν, το γεγονός ότι ο κλάδος των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι από τους πρώτους σε ατυχήματα πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους και, αξιοποιώντας την πείρα τους, να δώσουν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης και στην κάλπη με δυνατό ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα είναι στο πλευρό τους και μπροστά στη νέα κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι με το σπάσιμο του ενιαίου δήμου Σάμου.

Στη συνέχεια η κ. Βρυνιώτη κι ο κ. Πέρρος επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Σάμου, όπου περιόδευσαν στα τμήματα και τις διοικητικές υπηρεσίες.


Σε δήλωσή τους, οι δύο υποψήφιοι σημείωσαν πως κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο διαπίστωσαν "την τραγική κατάσταση που υπάρχει. Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ελλείψεις σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Σοβαρότατο είναι και το ζήτημα των πολλών εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο (μόνιμοι, συμβασιούχοι πολλών διαφορετικών σχέσεων κλπ) και αφορά όλο το προσωπικο (ιατρικό, νοσηλευτικό, κ.α.).

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πάτησε ακριβώς στα χνάρια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και που, όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος για το κράτος και ως κερδοφόρο εμπόρευμα για τους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας.


Η σημερινή επίσκεψη αποδεικνύει περίτρανα οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει όταν διαφημίζει ότι όποιος πάει στα νοσοκομεία, θα δει μια διαφορετική κατάσταση. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την επικίνδυνη κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Σάμου, η οποία λειτουργεί με μία μόνο αποσπασμένη παιδίατρο.


Καλούμε τον λαό του νησιού να θέσει σε προτεραιότητα την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.


Στις 7 Ιούλη να στείλει μήνυμα στις δυνάμεις που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα το οποίο όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για την υγεία του λαού, το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τις λαϊκές διεκδικήσεις και σε αυτό το θέμα. Στις 7 Ιούλη οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες να στείλουν κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή" ανέφεραν οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Σάμο.


Επίσης χθες, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Γιώργο Πέρρο και Βασιλική Βρυνιώτη, έδωσε συνέντευξη Τύπου για ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού, αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Στην εισηγητική ομιλία της η Βασιλική Βρυνιώτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα τον λαό των νησιών μας. Αυτές οι εξελίξεις έχουν τη σφραγίδα των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό κανένα κόμμα δε μιλά, ίσα-ίσα που η κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό μπροστά σε μια επικίνδυνη κατάσταση, μπροστά σε εξελίξεις που αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για την περιοχή μας.

Και η πρόσφατη ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τα συμφέροντα των λαών, αλλά είναι και οι βασικοί παράγοντες κινδύνου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας δε γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σε αυτούς τους οξυμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται στην περιοχή. Τελικά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός και η νεολαία κι από αυτή την άποψη καλούμε τον λαό των νησιών μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Αυτές οι εξελίξεις, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για τα κέρδη και οι επεμβάσεις είναι που ξεσπιτώνουν τους λαούς, που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και δημιουργούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών κι αυτή είναι και η αιτία ενός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Σάμος, του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Κι αυτό, την αιτία, δηλαδή, δεν πρέπει να την ξεχνά κανείς μας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται διαστρεβλώσεις και αμφισημίες. Διεκδικούμε εδώ και τώρα το κλείσιμο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στο νησί. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται να καταγράφονται να πηγαίνουν στην ηπειρωτική χώρα, εκεί να διατυπώνουν τα αιτήματα ασύλου κλπ και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, που δυστυχώς δεν έχει ημερομηνία λήξης, όπως δείχνουν οι διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας. Είναι, όμως, η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί ώστε να εκμηδενιστούν τα προβλήματα των κατοίκων, που αντικειμενικά δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά κύρια των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών, που διωγμένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια περνούν με κίνδυνο της ζωής τους στη χώρα μας με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι τη δική μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ένα μηδαμινό ποσοστό δηλώνει ότι θέλει να μείνει εδώ.

Επομένως, η θέση του ΚΚΕ και τα αιτήματα για το κλείσιμο των hotspot και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών αποτελούν τη μόνη λύση, αλλά και αιτήματα που μπορούν να ενώσουν τον αγώνα Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών. Γι’ αυτό και αγκαλιάστηκαν από Έλληνες και πρόσφυγες και μετανάστες...".

Την ίδια ώρα, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ δηλώνει πως "καταγγέλλει στον σαμιώτικο λαό τη δράση του νυν δημάρχου και στελέχους της Ν.Δ., Χριστόδουλου Σεβαστάκη".

Όπως αναφέρει, "ο κύριος δήμαρχος, προκειμένου να κρύψει τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του κόμματός του στον λαό σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στον δήμο, αποφάσισε να κάνει τον ... αφισοκυνηγό για να «μη βρωμίζει η πόλη». Προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που οργανώνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Άλλα πράγματα βρωμίζουν την πόλη της Σάμου κύριε δήμαρχε και δε θα κοροϊδέψετε με τέτοιες γραφικές πρακτικές τους κατοίκους της πόλης. Καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα κι όχι με την προεκλογική δράση του ΚΚΕ" καταλήγει η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ.

Φωτογραφίες: ΚΚΕ

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com