AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουν 2019

Οι προεκλογικές δράσεις του ΚΚΕ στη Σάμο

 

Με επισκέψεις τους στα χωριά κι εργασιακούς χώρους της Σάμου, αλλά και με ανακοινώσεις τους συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά, στην Άμπελο περιόδευσαν τη Τετάρτη και συνομίλησαν με κατοίκους κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Έρη Ρίτσου.

Σύμφωνα με την τοπική Τομεακή Επιτροπή του κόμματος, να από τα ερωτήματα που μπήκαν στη πλούσια συζήτηση που έγινε με δεκάδες ανθρώπους ήταν «ότι όλα τα άλλα κόμματα ζητούν την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν και υπόσχονται ότι θα λύσουν όλα τα λαϊκά προβλήματα. Γιατί και το ΚΚΕ δεν λέει και δεν κάνει τα ίδια για να κερδίσει τη ψήφο;». Η απάντηση ήταν ειλικρινής και σαφής: «Το ΚΚΕ με την 100χρονη ιστορία του πάντα στο πλευρό και μέσα στον λαό δεν μπορεί, ούτε θέλει να λέει ψέματα. Δεν υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα. Εκείνο που υπόσχεται είναι ότι με τη συμμετοχή του ίδιου του λαού, δυναμώνοντας τα σωματεία, την κοινωνική συμμαχία, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα με τον λαό πρωταγωνιστή, και φυσικά μπορεί να κυβερνήσει, όταν κουμάντο στην οικονομία θα κάνουν οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο», τόνισε η Έρη Ρίτσου και κατέληξε: «Δυναμώστε το ΚΚΕ για να έχει γερό αποκούμπι ο λαός, οι εργαζόμενοι οι αγρότες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι την επόμενη μέρα»".
Επίσης την Τετάρτη, περιοδεία σε Όρμο, Κάμπο και Μαραθόκαμπο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Πέρρο. Στις συζητήσεις που έγιναν ένα ήταν, σύμφωνα με το ΚΚΕ, το μήνυμα ότι "και η Σάμος έχει ανάγκη από ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα και κομμουνιστή βουλευτή που θα παλεύει μαζί με τον λαό μέσα κι έξω από τη βουλή τα λαϊκά προβλήματα".
  

Την Πέμπτη ο Γιώργος Πέρρος πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ στο Μαλαγάρι, στην Εφορία, τον ΟΑΕΔ και το ΚΕΠ.

Οι περιοδείες συνεχίστηκαν με τις υποψήφιες Έρη Ριτσου στον Άγιο Κωνσταντίνο και Βασιλική Βρυνιώτη στον Παγώνδα.

Η Έρη Ρίτσου κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες επιλογές έκαναν τον προηγούμενο καιρό, για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.

Η Βασιλική Βρυνιώτη συζήτησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού. "Η ολοένα επιδεινούμενη ζωή των αγροτών από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για αυτούς" τόνισε, καλώντας τους Σαμιώτες να στηρίξουν το ΚΚΕ και να συμβάλλουν στο να βγει κομμουνιστής βουλευτής στον νομό, "ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει ότι θα ακούγεται η φωνή των νησιωτών στη Βουλή". "Η κοροϊδία πάει σύννεφο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό"
Στο μεταξύ, το ΚΚΕ σχολίασε τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντάς τες ως "κοροϊδία για τον σαμιώτικο λαό", καθώς "στηρίζουν με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ια παράδειγμα, ο κ. Στεφανής της ΝΔ, η «συνεννόηση» που υπερασπίζεται γύρω από το ζήτημα μπορεί να υπάρξει μόνο στη λογική «μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας πάει» το κλειστό hotspot που προτείνει - δηλαδή τη φυλακή που θέλει να φτιάξει. Ταυτόχρονα, πετάει το μπαλάκι στην τοπική διοίκηση για το πού θα πάει χωρίς να παίρνει ο ίδιος θέση. Αλήθεια, πού κατατάσσει τον εαυτό του όταν διατυπώνει την άποψη ότι μεταναστευτικό και τουρισμός δεν πάνε μαζί, στους ακραίους ή στους ανθρωπιστές; Κι αφού δηλώνει παρών στους αγώνες και τα προβλήματα του νησιού, τόσο καιρό κορόϊδευε, όταν συμφωνούσε με το πλαίσιο των φορέων του νησιού;
Αντίστοιχα ο κ. Γαϊτανής, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, όσο ωραία κι αν διατυπώνει ορισμένες από τις θέσεις του για το θέμα, η προώθηση των προσφύγων-μεταναστών προς την ενδοχώρα κι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας σημαίνει εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, είναι στην ίδια λογική με τον κ. Στεφανή της Ν.Δ.
Και οι δύο κοροϊδεύουν τον σαμιώτικο λαό. Κρύβουν ότι τα κόμματά τους υπερασπίζονται με σθένος τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Και αυτό θα κάνουν και στις 8 Ιούλη. Κρύβουν ότι τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει την κατάπττυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και όλες τις άλλες συμβάσεις (Δουβλίνο, Σέγκεν κλπ) που εγκλωβίζουν τους διωγμένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια ανθρώπους να πάνε στον προορισμό τους. Σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν για την «ορθολογική διαχείριση» του ζητήματος, λες και μιλάμε για σκάρτα εμπορεύματα κι όχι για ανθρώπους. Κρύβουν ότι στηρίζουν με τα μπούνια τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών, αφού ολόκληρες χώρες ισοπεδώνονται από τους βομβαρδισμούς - που χάρη στις βάσεις στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πλήρη στήριξη - κι άλλες καταληστεύονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζήσει εκεί ο λαός τους. 

Σωστά οι θέσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μπαίνουν ως κριτήριο ψήφου, αλλά να λέμε όλη την αλήθεια κι όχι μόνο όσα ακούγονται ωραία προεκλογικά, ώστε οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων να αρπάξουν την ψήφο του λαού για να την ξανακαταθέσουν την επόμενη μέρα στην υπηρεσία της Ε.Ε., των μεγαλοεπιχειρηματιών και του κεφαλαίου.

Την επόμενη μέρα μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ με κομμουνιστή βουλευτή στον νομό μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα παλευτεί η θέση που έχει υιοθετήσει και ο λαός του νησιού για κανένα hotspot στα νησιά, απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει ολόκληρη την αλήθεια. Μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις που συμφέρουν και τους κατοίκους και τους ίδιους τους πρόσφυγες-μετανάστες, ακριβώς γιατί χτυπούν την καρδιά του ζητήματος, που είναι η πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που τους ξεσπιτώνει και μετά τους φυλακίζει στα νησιά".

τα χέρια των μεγαλεμπόρων η αμπελοκαλλιέργεια"

Tην ίδια ώρα, με αφορμή την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ σε Βαθύ και Καρλόβασι αυτή την εβδομάδα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Βασιλική Βρυνιώτη και Γιώργος Πέρρος σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος υπηρέτης της πολιτικής της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου. Αδίστακτα υλοποιεί στο ακέραιο τις αποφασισμένες κατευθύνσεις και στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νέος συνεταιριστικός νόμος που τους μετατρέπει σε ανώνυμες επιχειρήσεις με σοβαρές συνέπειες και για τους παραγωγούς και για τους εργαζόμενούς τους.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του νομού, Δ. Σεβαστάκης ψήφισε την άρση της αναγκαστικότητας, καταστρέφοντας ουσιαστικά την τελευταία γραμμή άμυνας του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή, και παραδίδοντας την αμπελοκαλλιέργεια στα χέρια των μεγαλεμπόρων.

Oι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα θετικό να περιμένουν από το οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει την νέα ΚΑΠ 2020-2027, την οποία στηρίζουν με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της Ε.Ε. Σ' αυτή περιλαμβάνονται νέες περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, νέοι περιορισμοί στην παραγωγή κι άλλα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το αποδεκατισμένο εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων" επισήμαναν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ.

Φωτογραφίες: Τ.Ε. ΚΚΕ Σάμου
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com