AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιουν 2019

Περιοδείες υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Σάμο


Η Βασιλική Βρυνιώτη και ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης προεκλογικές περιοδείες στο Κοκκάρι και στην πόλη της Σάμου, αντίστοιχα.

Στις περιοδείες συμμετείχαν και άλλα στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ.

Στην πρώτη από τις δύο περιοδείες, η υποψήφια βουλευτής, Βασιλική Βρυνιώτη, συνομίλησε στο Κοκκάρι με δεκάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στον τουρισμό - επισιτισμό.

Από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τους αυτοαπασχολούμενους "που στενάζουν από τη φοροληστεία και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε αυτή τη φορά να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ".



Η υποψήφια βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό "να μη ξοδέψουν την ψήφο τους σε ανώδυνα κανάλια ή στις μυλόπετρες των ψεύτικων διλημμάτων που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και να στηρίξουν ανεπιφύλακτα το ΚΚΕ, να δυναμώσουν τη δική τους φωνή στο κοινοβούλιο".

Στη δεύτερη περιοδεία, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό Σάμου, Γιώργος Πέρρος, ως επικεφαλής κλιμακίου μελών της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ, συνάντησε και συνομίλησε με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους "να αξιοποιήσουν την πείρα τους και αυτή τη φορά να ενισχύσουν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα στο Νομό Σάμου να στείλουν κομμουνιστή βουλευτή στη βουλή".

Η περιοδεία του κ. Πέρρου και του κλιμακίου του ΚΚΕ συνεχίστηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της υπηρεσίας, περιόδευσαν στην υπηρεσία και συζήτησαν με τους πυροσβέστες για "τα χρόνια και κρίσιμα προβλήματα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, των τραγικών ελλείψεων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και ζητήματα που αφορούν το ασυντήρητο δίκτυο των αγροτοδασικών δρόμων και των υποδομών πυροπροστασίας".



Μετά την περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά τη στελέχωσή της και την επάρκεια και ετοιμότητα των μέσων (σημαντικός αριθμός πυροσβεστών στη διάθεση της Fraport, οχήματα, ελαστικά κλπ). Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί της Σάμου αλλά και στα υπόλοιπα, λόγω της κατάργησης της στάθμευσης των αεροπλάνων στο νησί αλλά και της υποχρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες που αφήνει ασυντήρητο το δασικό οδικό δίκτυο και τις άλλες υποδομές. 

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν λένε οτι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ούτε όταν ήταν αυτοί κυβέρνηση έλυσαν τα προβλήματα. Ίσα ίσα η αποψίλωση του τομέα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης έχει τη δική τους σφραγίδα και πάνω στα χνάρια της δικής τους πολιτικής πατά η σημερινή κυβέρνηση. 

Ο λαός να μη τους δείξει καμιά εμπιστοσύνη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ στην κάλπη για να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση της πάλης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διεκδικεί και παλεύει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού κι όχι για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι το μόνο κόμμα που βάζει μπροστά και παλεύει σύγχρονα αιτήματα που μπορούν να διασφαλίσουν την πλούσια φύση και την ομορφιά των νησιών μας και την ασφάλεια των κατοίκων τους, για τα οποία όλα τα άλλα κόμματα δίνουν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις και μόνο. 

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα:

• να επαναφέρει τη Σάμο ως σταθμό των πυροσβεστικών αεροσκαφών, 
    
• να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για τη συντήρηση και βελτίωση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου και των υποδομών των τεχνικων μέσων.
    
•  να προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία
    
•  να μονιμοποιήσει με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλους τους 5ετούς θητείας και τους εποχικούς πυροσβέστες».

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com