AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιαν 2020

Κοινό μέτωπο Μουτζούρη με τους δημάρχους των νησιών για το προσφυγικό


Τον συντονισμό των δράσεων που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους των νησιών.

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, και μέσω τηλεδιάσκεψης οι δήμαρχοι Χίου, Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι αρμοδίων τοπικών φορέων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη αύριο, σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τη ερχόμενη Παρασκευή, η σημερινή σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αυριανή συνάντηση και να συναποφασιστεί η παραπέρα στάση.