AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2013

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου


Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ στις 6 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Για εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης της Σάμου και ομιλίες στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στον Εύδηλο Ικαρίας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Τα αιτήματα με τα οποία κατεβαίνει στην απεργία το Εργατικό Κέντρο είναι σύμφωνα με την ανακοίνωσή του τα εξής:

"- Όχι νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να υπογραφούν ικανοποιητικές Κλαδικές Σ.Σ.Ε. και να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους.
 
- Να υπογραφεί Ε. Γ. Σ. Σ. Ε με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζόμενων με βάση την ηλικία.
 
- Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και να δοθεί σε όλους. Όχι στην εφαρμογή του Ν. 3986/2011 που στην ουσία καταργεί το επίδομα ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους άλλους εποχιακά εργαζόμενους. Να δοθεί έκτακτο οικοδομικό βοήθημα. Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος ή άνεργος που δεν θα έχει πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
 
- Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα. Καμιά διαθεσιμότητα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
 
- Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια. Να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα και να λειτουργήσουν όλα τα νηπιαγωγεία του νομού. Κανένα προνήπιο – νήπιο – μαθητής έξω απ’ το σχολείο. Αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων και του 1 ευρώ για το γράψιμο συνταγής.
 
- Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επανέλθουν η 13η και 14 κύρια και επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες. Όχι στην απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.
 
- Όχι στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός. Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να σταματήσει το απ’ ευθείας πλιάτσικο από τα βιβλιάρια καταθέσεων σε όσους χρωστούν στο δημόσιο και τις τράπεζες. Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο. Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
 
- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
 
- ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο – 5μερο – 35ωρο.

- Ασφαλείς συγκοινωνίες με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με φθηνό εισιτήριο.
 
- Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ."
 
Πηγή φωτογραφίας: 902.gr