AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2013

Οριστικό: Το καλοκαίρι και όχι από τώρα το "Νήσος Μύκονος" στο Καρλόβασι


Με τουλάχιστον 4 δρομολόγια την εβδομάδα θα εξυπηρετεί τη Σάμο το "Νήσος Μύκονος". Μόνο που τα πλάνα της "Hellenic Seaways" (HSW) άλλαξαν και δεν το δρομολογεί τελικά από 1ης Νοεμβρίου 2013 όπως αρχικά ζητούσε η εταιρεία, αλλά από τον ερχόμενο Ιούνιο και για 3 μήνες.

Μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στον Πειραιά, οριστικοποιήθηκε ότι το εν λόγω πλοίο δεν θα είναι τον φετινό χειμώνα στη διάθεση των ταξιδιωτών που σκόπευαν να μετακινηθούν από και προς Σάμο.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του My Samos Blog, η HSW κατέθεσε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου νέο αίτημά της για το "Νήσος Μύκονος", που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, όταν αυτή προγραμματιστεί.

Τη φορά αυτή η εταιρεία προτείνει προς έγκριση αφενός τη δρομολόγησή του κατά την περίοδο από 6 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2014. Αφετέρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά και συγκεκριμένο αριθμό δρομολογίων ανά εβδομάδα: 5 αναχωρήσεις από Πειραιά τις πρώτες 3 εβδομάδες του Ιουνίου και κατόπιν καθημερινά δρομολόγια, τουλάχιστον 4  για Σάμο και 3 για Εύδηλο.

Στην παρούσα φάση το πιθανότερο είναι ότι το "Νήσος Μύκονος" και την ερχόμενη θερινή περίοδο θα προσεγγίζει μόνο το Καρλόβασι και όχι και το Βαθύ.