AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2013

Χωρίς καθηγητή πληροφορικής έμειναν τρία Δημοτικά στη Δυτική Σάμο


Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου να αποσπάσει για ένα δίμηνο σε πρότυπο δημοτικό σχολείο της πόλης της Σάμου τον διορισμένο καθηγητή Πληροφορικής τριών σχολείων της ευρύτερης περιοχής Καρλοβάσου.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνέταξαν οι γονείς των μικρών μαθητών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ο διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου και Κοντέικων Καρλοβασίων αποσπάστηκε για ένα δίμηνο σε σχολείο της πρωτεύουσας αφήνοντας τα παιδιά μας χωρίς παράλληλα να τοποθετηθεί αντικαταστάτης αντίστοιχης ειδικότητας.

Η παραπάνω αιφνιδιαστική ενέργειά σας η  οποία αποδέκτες έχει τα παιδιά μας, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και συγκεκριμένα απαιτούμε την άμεση επιστροφή του παραπάνω εκπαιδευτικού ή την άμεση αντικατάστασή του για αυτό το δίμηνο καθώς και την αιτιολόγηση από εσάς κάτω από ποιες συνθήκες ήταν αναγκαία αυτή σας η ενέργεια;"
   
Στον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων. 

Η ανακοίνωση με την οποία ο Σύλλογος Πολυτέκνων διαμαρτύρεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και συμπαραστέκεται στους γονείς των μικρών μαθητών αναφέρει τα εξής:

"1. Σας γνωρίζουμε ότι την 30η Οκτωβρίου 2013 ενημερωθήκαμε με σχετικό για την αιφνιδιαστική δίμηνη απόσπαση με εντολή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου του μονίμως διορισμένου καθηγητή πληροφορικής, ο οποίος κάλυπτε τρία Δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα τα Μεσαίου και Όρμου Καρλοβάσου καθώς και των Κοντακαίικων, για να μεταβεί σε πρότυπο δημοτικό του Βαθέος Σάμου λόγω κυήσεως της εκεί εκπαιδευτικού, αφήνοντας τα ανωτέρω σχολεία του Καρλοβάσου χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

2. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αφού ενημερώθηκε για την όλη κατάσταση σας γνωστοποιεί τα παρακάτω:

α. Με την ενέργειά σας αυτή οι γονείς της Δυτικής Σάμου σας κατηγορούν ότι συνεχώς μεροληπτείτε υπέρ της Ανατολικής Σάμου διχάζοντας έτσι το νησί.

β. Προβήκατε σε αιφνιδιαστική ενέργεια χωρίς να ενημερώσετε καν τους γονείς και χωρίς να μεριμνήσετε για το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά των τριών σχολείων.
 
γ. Αποσπάσατε τον εν λόγω καθηγητή παρά τη θέλησή του δια της μορφής «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» αφού δεν ενδιαφερθήκατε για τα επιπλέον έξοδα που του προσθέτετε ούτε μεριμνήσατε για την κάλυψη αυτών,  αφού θα διανύει καθημερινά 70 χιλιόμετρα για να μεταβαίνει από και προς το σχολείο Βαθέος Σάμου.
 
δ. Δεν προβλέψατε, ως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, εγκαίρως την τοποθέτηση ετέρου εκπαιδευτικού από την περιοχή Βαθέος Σάμου αφού η κύηση της αντικατασταθείσας εκπαιδευτικού ήταν προφανώς, ως ορίζει ο νόμος, εις γνώση σας.
 
3. Ο Σύλλογός μας συμπαρίσταται στον αγώνα των οικογενειών και ζητά την άμεση ακύρωση της απόφασής σας που αν μη τι άλλο έχει ήδη εξεγείρει τους γονείς και θα προκαλέσει εκ νέου κινητοποιήσεις".