AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2013

Η συζήτηση για την Παιδεία στη Βιβλιοθήκη Σάμου

 
Με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου: "Το Πανεπιστήμιο ως Σχολείο. Αναζητώντας το Παιδαγωγικό Αποτύπωμα" (εκδόσεις Gutenberg) του καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου έγινε μία εξαιρετική συζήτηση σχετικά με την Εκπαίδευση και την Παιδεία σε περίοδο κρίσης.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι ομιλητές, η Εκπαιδευτική Σύμβουλος Μαρία Κέκκου, ο επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Βαγγέλης Δημητριάδης και ο ίδιος ο συγγραφέας, καθηγητής Κωνσταντίνος Σοφούλης, ανέπτυξαν τις σκέψεις και τις θέσεις τους, καθώς και τις προτάσεις τους για τον χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της παιδείας, καθώς και για το ρόλο όλων των παραγόντων που την καθορίζουν, πολιτεία, καθηγητές, φοιτητές, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και ευρύτερη κοινωνία.

 
Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη εκφράζει τις ευχαριστίες της στους ομιλητές κ. Κέκκου και κ. Δημητριάδη για τις υψηλές βάσεις προβληματισμού που έθεσαν με τις εισηγήσεις τους καθώς και τον συγγραφέα κ. Σοφούλη για την τιμή να παρουσιάσει στη βιβλιοθήκη το νέο του βιβλίο.