AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Οκτ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδρομή του Σπηλαιολογικού Συλλόγου στη δυτική Σάμο


Το σπήλαιο με την ονομασία "Του Μπάμπουρα η Λάκκα" στην περιοχή Καλλιθέας - Δρακαίων της δυτικής Σάμου επισκέφθηκαν πριν από λίγες μέρες τα μέλη και οι φίλοι του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου "Ο Ευπαλίνος.

Πρόκειται για ένα σπήλαιο με τρία στόμια, ένα για πολύ εξειδικευμένους στη σπηλαιολογία, ένα για πολύ τολμηρούς και πάντα με την παρέα ειδικών στη σπηλαιολογία, και ένα τρίτο, σχετικά βατό.

Το σπήλαιο είναι γνωστό στους ντόπιους από παλιά, έχει φιλοξενήσει αγωνιστές σε δύσκολους καιρούς, και πιθανόν είχε και πολλές άλλες χρήσεις στο παρελθόν. 

Διαθέτει ιδιαίτερα απίθανη σταλαγμιτική και σταλακτιτική διακόσμηση προ παντός στις βαθύτερες αίθουσες του, οι δε σχηματισμοί των ελικτιτών (σαν πολλά κλαράκια σπασμένα) συναντώνται σε σπήλαια πολύ σπάνια.

Στην εκδρομή συμμετείχε αρκετός κόσμος. Παλιοί και νέοι φίλοι του Συλλόγου, η παιδική συντακτική ομάδα της "Παιδικής Φωλιάς", μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ομόνοια" από τον Παγώνδα, φοιτητές ξένων πανεπιστημίων που συνεργάζονται με το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" στη Σάμο, οι συντελεστές της εκπομπής "Μικρές Ιστορίες" της Σαμιακής Τηλεόρασης κ.ά.

Ο φακός απαθανάτισε την χαρά και τις εντυπώσεις στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν στην εκδρομή. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα!














Κείμενο: Καίτη Κωνσταντάρα
Φωτογραφίες: Στέλιος Σταμούλος