AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2013

Η Αγνή Καλογερή για τις εξελίξεις στα ακτοπλοϊκά της Σάμου


Την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ Αγνής Καλογερή προκάλεσε η μη άμεση, από 1ης Νοεμβρίου, δρομολόγηση του "Νήσος Μύκονος" στη γραμμή της Σάμου.

Συγκεκριμένα, σε καυστική ανακοίνωσή της, η κ. Καλογερή σημειώνει:

"Είχαμε πριν από καιρό πει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και "Αιγαίου" δεν έχει καράβια, αλλά σίγουρα οι εφοπλιστές έχουν υπουργείο! Τότε δεχτήκαμε επίθεση από πλευράς υπουργείου.

Σήμερα, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Σ.Α.Σ μας δικαιώνουν. Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, μάθαμε ότι για το χειμώνα στη Σάμο θα 'εξυπηρετηθούμε' από το 'Μυτιλήνη' και όταν έρθει το καλοκαίρι -το φιλέτο δηλαδή- ξανά με το 'Νήσος Μύκονος'. Μπροστά στο χειμώνα που έρχεται, μόνη μέριμνα του Υπουργείου είναι τα συμφέροντα των ακτοπλόων εφοπλιστών και όχι οι ανάγκες των ανθρώπων.

Και το Αιγαίο καθημερινά μαραζώνει. Η ζωή των νησιωτών υποβαθμίζεται. Η πιο όμορφη γωνιά της Ελλάδας μετατρέπεται και πάλι σε τόπο εξορίας.

Καλούμε τους φορείς του τόπου, όλους τους πολίτες, να μην αφήσουμε το έγκλημα αυτό να συνεχίζεται. Να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά, να υπερασπίσουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας
".