AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2013

Οι νησιώτες βουλευτές τα είπαν με τον Μ. Βαρβιτσιώτη


Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συζήτησε χθες η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αγνή Καλογερή, στο πλαίσιο συνάντησης όλων των βουλευτών του Βορείου Αιγαίου μαζί του, στη Βουλή.
Επί τάπητος τέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο Βόρειο Αιγαίο.

Μεταξύ αυτών, και η εκτέλεση μόνο τριών δρομολογίων την εβδομάδα από Πειραιά για Ικαρία και Σάμο, η μείωση των δρομολογίων της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, ο αποκλεισμός των νησιωτών κατοίκων λόγω συνεχών καθυστερήσεων και βλαβών των πλοίων, η παλαιότητα του στόλου, αλλά και γενικά η έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την κ. Καλογερή, "το θεσμικό πλαίσιο, του οποίου υπεραμύνθηκε ο Υπουργός, είναι αυτό που αφήνει ασύδοτες τις εταιρίες να καθορίζουν τις ζωές των νησιωτών και την απομόνωση ή όχι των νησιών τους χειμερινούς μήνες με μοναδικό τους κίνητρο το κέρδος.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ, θεωρώντας απαράδεκτη την τακτική του υπουργείου να πετάει το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες για να λύσουν οι ίδιες τα προβλήματά τους σε συνεννόηση με τους ακτοπλόους, δήλωσαν ότι η ακτοπλοΐα πρέπει να οργανώνεται με βάση τις ανάγκες των νησιών και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών, ότι η ανάγκη για εθνικό φορέα ακτοπλοΐας είναι πια φανερή και επιτακτική, ότι επιτέλους η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα στο σύνταγμα.

Δήλωσαν τέλος, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ συμπαρίσταται στους αγώνες των νησιωτών για επιβίωση, καλύτερη ζωή, καλύτερες συγκοινωνίες
".