AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2013

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Σάμου απεργούν

Και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 6ης Νοεμβρίου και στην κοινή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι "κυβέρνηση, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και κεφάλαιο κάνουν τη ζωή μας καθημερινή κόλαση. Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει νέες μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση. Θέλουν να δουλεύουμε με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να πάνε ακόμα πιο κάτω τον κατώτερο μισθό. Γι αυτό και σήμερα αρκετοί εργοδότες δεν εφαρμόζουν την κλαδική Σ.Σ.Ε. Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Ήδη σήμερα με 400 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν με πλήρη απασχόληση τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι, δηλαδή όσοι από αυτούς δουλεύουν καθώς οι 6 στους 10 είναι άνεργοι.

Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο και τσακίζουν το 8ωρο. Μας επιβάλουν να δουλεύουμε τουλάχιστον 7 Κυριακές το χρόνο αρχίζοντας από την Κυριακή 3 Νοέμβρη (και να δούμε αν οι Κυριακές θα γίνουν πολύ περισσότερες με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη) και μας λένε ότι μ' αυτό θα αυξήσουμε το εισόδημά μας. Τη στιγμή που ήδη δουλεύουμε 6 μέρες χωρίς να πληρωνόμαστε την έκτη (την οποία έκτη μέρα τη διεκδίκησαν και την κέρδισαν δικαστικά οι επτά απολυμένοι από το Σούπερ Μάρκετ Bazaar). Το λένε δε σε έναν κλάδο που η πλειοψηφία των εργαζομένων προσπαθούμε να επιβιώσουμε με 500 ευρώ το μήνα και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε απλήρωτοι για μήνες.

Μειώνουν συνεχώς τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ για μας ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές). Φέρνουν νέα φορολογικά βάρη, νέα και παλιά χαράτσια. Βγάζουν στο σφυρί σπίτια του εργατόκοσμου που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Ξέρουμε ότι οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας. Γρανάζι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας.

Να μην αποδεχτούμε τη νέα σφαγή των μισθών μας, τη χειροτέρευση της ζωής μας. Να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά, να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα, απαιτώντας όχι άλλες μειώσεις μισθών, ικανοποιητικές αυξήσεις στον μισθό μας.

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

* Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

* Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου και 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

* Υποχρεωτική αργία όλες οι Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία είναι για μας και τις οικογένειές μας.

* Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε τον σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές και μείωση τιμών των καυσίμων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

* Να καταργηθούν τώρα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
".