AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Οκτ 2013

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου καλεί σε πανεργατική συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση (10:00 το πρωί) στο Εργατικό Κέντρο απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα  Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του αναφέρει ότι "κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ε.Ε επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας μίας χούφτας εκμεταλλευτών.

Το αστικό κράτος γίνεται μέρα την ημέρα πιο φορομπηχτικό, πιο κατασταλτικό, πιο βάρβαρο, φτιάχνεται στα μέτρα και σταθμά των μονοπωλιακών ομίλων.

Να βάλουμε μπροστά για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός. Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στο χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη από κάθε κλάδο σε κάθε τόπο δουλειάς. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε. Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Να πιστέψουμε στο δίκιο μας!

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν Υγεία.

Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ. Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση!

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό. Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν
".