AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Οκτ 2015

Σκάφη διάσωσης με 12 εθελοντές από τη Σουηδία στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Δύο υπερσύγχρονα σκάφη υποδέχτηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) στο λιμάνι Βαθέος Σάμου, μια προσφορά της σουηδικής ομάδας διάσωσης "Sjöräddningssällskapet", προκειμένου να συνεισφέρουν στο δύσκολο έργο διάσωσης μεταναστών που έχουν επωμιστεί τους τελευταίους μήνες λιμενικό και Ε.Ο.Δ, τόσο στα περιστατικά ναυαγίων όσο και στους απεγκλωβισμούς.



Τα σκάφη έχουν μήκος 12 m και μπορούν να επιβιβάσουν 16 άτομα εκτός από το πλήρωμα που είναι τέσσερις εθελοντές. Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό καθώς και δύο φορεία. Με τα σκάφη έφτασαν συνολικά 12 Σουηδοί οι οποίοι θα παραμείνουν για 4 μήνες στην Σάμο. Αντίστοιχη προσφορά σκαφών έγινε από την Νορβηγία στην Μυτιλήνη ενώ αναμένονται και στην Κω από την Αγγλία.

"Με την βοήθεια των συναδέλφων μας από την Σουηδία θα μπορέσουμε να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που όπως φαίνεται είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο", δήλωσαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Σάμου. Από την πλευρά τους οι Σουηδοί τόνισαν ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή που διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού είχαν αυξηθεί και χρειαζόταν η συνδρομή τους ζήτησαν και έλαβαν το πράσινο φως για να έρθουν στην Ελλάδα. 

"Με την συνδρομή των φίλων μας και συναδέλφων μας της Ε.Ο.Δ θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία κάθε δύσκολη επιχείρηση", δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: era-aegean.gr