AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Οκτ 2015

Χαλάει και στη Σάμο ο καιρός


Για σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριο, Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Και στη Σάμο έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, στο νησί τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι ως εξής:





Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και την Περιφέρεια και τον δήμο, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, συνιστά και στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, τους ζητά:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

* Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.