AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2015

Οι εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες


Η παρουσίαση της εθελοντικής δράσης των ομάδων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ τους ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σάμου.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν αναλυτικά στο έργο τους το οποίο προσφέρουν στους πρόσφυγες ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις ελλείψεις τις οποίες έχουν.

Οι περισσότεροι ανέφεραν ότι ενώ έχουν επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης δεν υπάρχουν τα άτομα που θα τα διαθέσουν.

Από την πλευρά της η συμπαραστάτης του δημότη Έλενα Χουσνή ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του δήμου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις επιστολές που έχουν σταλεί σε εταιρείες που έχουν ανταποκριθεί για είδη ένδυσης και υπόδησης, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για συγκέντρωση ρούχων κυρίως παιδικών, στην ένωση ξενοδόχων για κουβέρτες και σεντόνια.

Επίσης αναμένεται ως τις αρχές του Νοέμβρη υπαίθριο φωτοβολταϊκό σύστημα για φόρτιση κινητών το οποίο θα παραμείνει στο λιμάνι και θα είναι κατάλληλο και για Α.Μ.Ε.Α.

Από τον Δήμο Σάμου έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός για καταθέσεις εθελοντών από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου τα οποία θα δίνονται για την κάλυψη των αναγκών των εθελοντών στην παρασκευή φαγητού αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύψει για τους πρόσφυγες.

Επίσης υπάρχουν αναλώσιμα που συγκεντρώνουν οι Μ.Κ.Ο και θα δοθούν στο νοσοκομείο το οποίο δέχεται καθημερινά αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος έχει ζητηθεί από τους μηχανικούς της Ύπατης Αρμοστείας που βρίσκονται στην Σάμο να τους υποδείξουν τις θέσεις για την δημιουργία νέων στεγάστρων που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα αλλά και πόσες τουαλέτες και βρύσες απαιτούνται για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται καθημερινά στο λιμάνι και σε πια σημεία θα πρέπει να τοποθετηθούν.

Όσον αφορά τις συναντήσεις των εθελοντικών ομάδων, αυτές γίνονται κάθε Τετάρτη σε επίπεδο περιφέρειας.

Πηγή: era-aegean.gr

Φωτογραφία του Βαγγέλη Καλογερή από εθελοντική δράση του Vespa Club Σάμου στο Λιμάνι Μαλαγαρίου