AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στον αγώνα για την διάσωση των προσφύγων!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook!


Τιτάνια είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν εδώ και μέρες τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) για τη διάσωση των προσφύγων που καταφτάνουν υπό αντίξοες συνθήκες στο νησί της Σάμου!

Η Τετάρτη 28 Οκτωβρίου ήταν άλλη μια σκληρή ημέρα για τους αυτοδύτες, καθώς από τις 9:55 το πρωί ο Σ.Α.Σ κλήθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας διάσωσης πέντε αγνοουμένων ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Με το σκάφος του συλλόγου, τη "Γοργώ", σώμα πέντε αυτοδυτών έσπευσε στο σημείο εντός θαλασσοταραχής. Εκεί βρέθηκαν μόνο ρούχα, σωσίβια και το ντεπόζιτο του σκάφους.

Στη συνέχεια δόθηκε στους αυτοδύτες του Σ.Α.Σ σήμα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ) να ερευνήσουν για εγκλωβισμένους στο ακρωτήριο Πράσσο. Ερευνήθηκε όλη η ακτογραμμή από τα Μελισσόβραχα και το Πράσσο έως τη Σπηλιά της Φώκιας και βρέθηκαν δυο ναυαγισμένες βάρκες χωρίς κόσμο στη θάλασσα, στα βράχια ή στις μικρές παραλίες της περιοχής.

Μετά δόθηκε σήμα από το Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ να προστρέξουν προς διάσωση ναυαγών στο ακρωτήριο "Γάτος". Σε βράχο που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα μπροστά από το φάρο, 9 άτομα, μεταξύ τους παιδιά και ένα μωρό μαζί με τους γονείς του, βρίσκονταν γαντζωμένα στο έλεος των κυμάτων.

Τρεις αυτοδύτες βούτηξαν και τους απεγκλώβισαν με τη βοήθεια φουσκωτής λέμβου που διέθεσε το σκάφος της Sjoraddnings.

Ζευγάρι αυτοδυτών ξαναβούτηξε και διέσωσε δια θαλάσσης νεαρό άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στα βράχια του φάρου του ακρωτηρίου. Ο νεαρός παραδόθηκε στο πλωτό σκάφος του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ποσειδώνιο.

Με την παρουσία δυο σκαφών του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. οι αυτοδύτες προσέγγισαν ακόμα την μικρή παραλία του Χοντρού Βουνού απ’ όπου δια θαλάσσης διέσωσαν τρία άτομα και μετέφεραν τη σωρό νεκρού νεαρού ναυαγού. Οι διασωθέντες και η σορός παραδόθηκαν στο πλωτό σκάφος του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ στο Ποσειδώνιο.

Η ημέρα τελείωσε με την ασφαλή επιστροφή όλων των αυτοδυτών στο Λιμάνι Μαλαγαρίου και Βαθέος στις 16:00.

Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook!

























Πηγή: Σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook