AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Οκτ 2015

Κι άλλα προσφυγόπουλα νεκρά στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Απανωτές ήταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι τραγωδίες με θύματα μετανάστες στα νερά του Αιγαίου, όπου εκ νέου χάθηκαν και μικρά παιδιά. Και η Σάμος, για άλλη μια φορά, δεν έμεινε έξω από τον θλιβερό κατάλογο, αφού στους έξι ανήλθαν επισήμως οι νεκροί στο νησί, την ώρα που άλλο ένα μωρό αγνοείται στη θάλασσα...

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό από το Λιμενικό ότι πλωτό του αναζητά στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Γάτος ένα βρέφος!

Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, στη διάρκεια διάσωσης 52 μεταναστών-προσφύγων η λέμβος των οποίων προσέκρουσε στα βράχια με αποτέλεσμα όλοι να πέσουν στη θάλασσα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δύο παιδιών και ενός άντρα. Στην εν λόγω επιχείρηση που οργανώθηκε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες συμμετείχαν ελικόπτερο της FRONTEX, πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σουηδικά ναυαγοσωστικά σκάφη καθώς και ιδιωτικά πλωτά μέσα.

Το πρωί της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του ένα πεντάχρονο κοριτσάκι. Οι συνθήκες θανάτου του διερευνώνται στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Καρλοβάσου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα νεκροψίας-νεκροτομής.