AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως Σάμου


Τα εγκαίνια της Μητροπολιτικής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, η οποία στεγάζεται στον όροφο πάνω από το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο στην πόλη της Σάμου, τελέστηκαν την Κυριακή.

Η Βιβλιοθήκη αυτή ανήκει στη μέριμνα του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Μητροπόλεως, το οποίο φρόντισε για την κατάταξη, καταγραφή και τακτοποίηση των βιβλίων της.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό, που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, ο οποίος φρόντισε για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου.

Ακολούθησε ομιλία από τον Διευθυντή του Κέντρου, Μανόλη Βαρβούνη, καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, ο οποίος εδώ και χρόνια είχε την ευθύνη της συγκρότησης, κατάταξης και μελέτης των περιεχομένων της Βιβλιοθήκης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εκκλησιαστικές, ενοριακές και μοναστηριακές βιβλιοθήκες και στη συγκρότηση, την κατάταξη και το περιεχόμενο της Μητροπολιτικής Βιβλιοθήκης.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Μητροπολίτη και κέρασμα.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο ταξίαρχος Δημοσθένης Βιτετζάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή των εγκαινίων της βιβλιοθήκης: