AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καθάρισαν εθελοντικά τις ακτές της Σάμου!


Χάρις στη μεγάλη προσέλευση εθελοντών, η κυριακάτικη δράση παράκτιου καθαρισμού του ακρωτηρίου Κότσικα επεκτάθηκε και στη γύρω ακτογραμμή, έως και την περιοχή Γαλάζιο της Σάμου.

Στην εθελοντική δράση συμμετείχαν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Σάμου, περίοικοι, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου, το Λιμεναρχείο Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας - Αρχιπέλαγος, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης Σαμίων ,Βαθέος και Παλαιοκάστρου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - παράρτημα Σάμου, η Ολλανδική οργάνωση "Boat Refugee Foundation", ο Δήμος Σάμου και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Σε οκτώ ώρες οι εθελοντές κατάφεραν να αποκαταστήσουν το φυσικό κάλλος των ακτών όπου έδρασαν, μαζεύοντας πληθώρα σωσιβίων, πλαστικών απορριμμάτων και ξεθάβοντας μεγάλο αριθμό βαρκών.

Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία και η από εκεί αποκομιδή τους θα γίνει με φορτηγά τις επόμενες μέρες. Επίσης δυο γεμάτες δεκάμετρες πλαστικές βάρκες ρυμουλκήθηκαν και ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

Η μετάβαση των εθελοντών προς και από τις παραλίες έγινε με τα σκάφη "ΓΟΡΓΩ" και "Rescue 5".

Η δράση είναι η πρώτη σε μια σειρά εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλιών, που θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο με στόχο την αποφόρτιση της ακτογραμμής από τα συσσωρευμένα πλαστικά απορρίμματα και την αποκατάσταση της στα επίπεδα του 2014.


Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου.

 Φωτογραφίες του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου








Φωτογραφίες του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου