AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαρ 2016

Κυριαζής σε Φλαμπουράρη: "Οι τοπικές επιχειρήσεις να σιτίζουν τους μετανάστες"


Να επανεξετάσει το θέμα της προμήθειας και της σίτισης των μεταναστών από τις τοπικές επιχειρήσεις καλεί τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής. Σε επιστολή που του απέστειλε, εξηγεί το σκεπτικό του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κυριαζής λέει στον υπουργό:

"Με έγγραφό μας στις 7/2/2016, σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σάμου, με την εισροή προσφύγων και μεταναστών και με τα προβλήματα που έχει ως τώρα δημιουργήσει στον τουρισμό, στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Είχαμε επισημάνει το πλήγμα που θα δέχονταν η οικονομία του τόπου. Προτείναμε ως αντισταθμιστικό μέτρο, η προμήθεια των υλικών και η σίτιση των μεταναστών να γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, παρόλα αυτά δεν λάβαμε καμία απάντησή σας.

Επανερχόμαστε στο θέμα και στον διαγωνισμό που έγινε σχετικά με τη σίτιση των μεταναστών, με όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής 'απαγορευτικούς' για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Σάμου, που έχουν κάνει αρκετά μεγάλες επενδύσεις σε μηχανήματα, προσωπικό, τεχνογνωσία και λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Τουλάχιστον, θα μπορούσαν να υπάρχουν όροι στον διαγωνισμό ώστε να συμμετέχουν μόνο τοπικές επιχειρήσεις, να  διαιρεθεί η σίτιση σε περισσοτέρους του ενός προμηθευτή και το φαγητό να παρασκευάζεται και να συσκευάζεται εντός του Νομού όπου και θα διανέμεται.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο δεν είχε καμία ενημέρωση από την 79 Α.Δ.Τ.Ε για τον διαγωνισμό ώστε να ενημερώσει τα μέλη του, όπως ενημερώνονταν από την 79 Α.Δ.Τ.Ε σε άλλους διαγωνισμούς.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε τις θυσίες των κάτοικων του νησιού, των τοπικών εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων όπου με δικά τους έξοδα όλον αυτόν τον καιρό βοήθησαν και βοηθούν τους μετανάστες, αλλά και τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας,  ενώ το κράτος παρέμενε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απόν
".