AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2017

Λιμενικά έργα 270.000 ευρώ από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στη Σάμο


Τις προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση δύο νέων έργων στη Σάμο, συνολικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, υπέγραψε με το τοπικό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
 
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τα εξής έργα:
 
1) «Επικαιροποίηση Master Plan Λιμένος Σάμου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ:
 
Στο πλαίσιο του έργου θα εκπονηθεί μελέτη για την τροποποίηση του Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Σάμου, προκειμένου να γίνει σχεδιασμός με βάση τις προοπτικές που υπάρχουν για περιοχές/ζώνες που εξυπηρετεί και προβλέπεται να εξυπηρετήσει ο Κεντρικός Λιμένας Σάμου κατά την επόμενη 25ετία, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα και δυναμικότητα εξυπηρέτησης.
 
Ενδεικτικά, θα διερευνηθούν:
 
- Η επέκταση-διαπλάτυνση του κεντρικού προβλήτα.
- Η δημιουργία θέσης εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.
- Η αναβάθμιση αγκυροβολίας ανατολικών παραλιακών κρηπιδωμάτων.
- Η δημιουργία τουριστικού λιμένα εντός του όρμου Βαθέος.
 
2) «Αποκατάσταση υποσκαφής Λιμένα Μαλαγαρίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ:
 
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση των υποσκαφών στο Λιμένα Μαλαγαρίου σε μήκος 82 μέτρων.
 
Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
 
"Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συνεργαζόμενοι με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου προχωρούμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση έργων πνοής και ανάπτυξης για το νησί της Σάμου" δήλωσε σχετικά η κ. Καλογήρου.