AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιαν 2019

ΚΚΕ Σάμου: Όχι σε λύσεις-μπαλώματα με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού

 
"Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο Σάμου είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτό" υποστηρίζει η τοπική Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, "υπολειτουργεί και απειλείται με κλείσιμο η παιδιατρική κλινική και μαζί με αυτή απειλείται με κλείσιμο και η μαιευτική κλινική, λόγω έλλειψης παιδιάτρων.

Οριακή είναι η κατάσταση στο αναισθησιολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό. Όλα αυτά συμπληρώνουν τις χρόνιες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου, αλλά και του Κ.Υ. Καρλοβάσου. Έρχονται να προστεθούν στις μονήρεις ειδικότητες, τις ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (όπως είναι ο μαγνητικός τομογράφος), στην ελλιπή ή ανεπαρκή λειτουργία των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, καθώς ο ούτως ή άλλως μικρός αριθμός αγροτικών γιατρών καλείται να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας. Στο νοσοκομείο απουσιάζουν ειδικότητες όπως γαστρεντερολογος, ενδοκρινολόγος, οδοντίατρος κ.α., ενώ παραίτηση έχει υποβάλει ο μοναδικός ωτορινολαρυγγολόγος. Όλα τα παραπάνω φυσικά συνδέονται άμεσα με την ολοένα και μικρότερη χρηματοδότηση της υγείας, από αυτήν αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ Σάμου, "προκαλεί αγανάκτηση η στάση της κυβέρνησης. Πέρα από τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη συνέχιση μιας πολιτικής που κάνει την υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, κωφεύει συστηματικά στις προειδοποιήσεις και στις διαμαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών του νοσοκομείου και δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μπορούν να καλύπτονται οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη πλήρως στελεχωμένου ιατρείου στο χώρο του hotspot οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία τη δική τους και των κατοίκων".

Η τοπική Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ θεωρεί ότι "ο εφησυχασμός, οι λύσεις-μπαλώματα με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού, καθώς και η μετάθεση ευθυνών στους γιατρούς που τάχα δεν θέλουν να υπηρετήσουν στη Σάμο, στα οποία επιδίδονται η διοίκηση του Νοσοκομείου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να περάσει".

Ζητεί δε, μεταξύ άλλων, την εξασφάλιση της λειτουργίας των κλινικών και των τμημάτων που κινδυνεύουν με κλείσιμο, καθώς και μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλου του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, του Κ.Υ. Καρλοβάσου, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων σε όλο το νησί με ταυτόχρονη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για όλο το προσωπικό.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com