AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιαν 2019

Διήμερη πανσαμιακή απεργία η απάντηση στις ψεύτικες υποσχέσεις Βίτσα


Σαρανταοκτάωρη πανσαμιακή απεργία και σύσταση συντονιστικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη των τοπικών φορέων και συλλόγων που οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του το Επιμελητήριο Σάμου, για τον συντονισμό δράσεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
 
Το υπό σύσταση συντονιστικό όργανο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της κινητοποίησης η ημερομηνία της απεργίας - πιθανότατα εντός Ιανουαρίου - και το γενικότερο πλαίσιο της κινητοποίησης.




Είχε προηγηθεί η δεύτερη - τον τελευταίο καιρό - αθέτηση της υπόσχεσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, για άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου και μεταφορά 2.000 προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2018.
 
Ο υπουργός δίνει αύριο, Πέμπτη, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου-απολογισμό δράσεων για το 2018...
 
Στη σύσκεψη, πέρα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου-αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κυριαζή, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, ο αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του ΕΚΣ, Βασιλική Βρυνιώτη, ο γραμματέας του τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μανώλης Παχυμανώλης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολλάρας.
 
Συνολικά είχαν κληθεί ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών, η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Σάμου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων N. Σάμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σάμου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Φωτογραφίες: Νίκος Στεφανής

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com