AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Αυγ 2019

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει δύο απινιδωτές στο νησί της Σάμου


Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 20χρονου Νίκου Μαθιού στο Καρλόβασι Σάμου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προτίθεται να αποστείλει άμεσα δύο απινιδωτές προκειμένου με τη βοήθεια και συνεργασία της δημοτικής αρχής να καθοριστεί ο χώρος τοποθέτησής τους αλλά και τα υπεύθυνα εκπαιδευμένα άτομα που θα τους χρησιμοποιήσουν εφόσον παραστεί ανάγκη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου έχει ήδη πραγματοποιήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε κατοίκους του νησιού και είναι και πάλι έτοιμο να συνεχίσει αντίστοιχη σειρά μαθημάτων σε όσους πολίτες το επιθυμούν. 

Επισημαίνεται ότι, ο Ερυθρός Σταυρός απανταχού της υφηλίου είναι ο πρώτος Εθελοντικός - Ανθρωπιστικός Οργανισμός τόσο στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, όσο και στην εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες. 

Η εκπαίδευση μάλιστα στις Πρώτες Βοήθειες είναι στο επίκεντρο της δράσης των 193 Εθελοντικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου σε όλο τον κόσμο. 

Η παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι πράξη ανθρωπισμού και πρέπει να είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε χώρο, σε κάθε συνάνθρωπό μας που τις έχει ανάγκη.

Τέλος, τονίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μόνος Οργανισμός που διαθέτει πιστοποιημένους εκπαιδευτές, άρτια γνώστες του αντικειμένου ενώ όσοι πολίτες εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες θα λάβουν πιστοποιημένο πτυχίο 5ετούς διάρκειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου στο τηλέφωνο 22730 23750 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση samos.dpt@redcross.gr.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία